Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...DŮCHODKYNĚ:Vaření a pečení
· Upečené maso krájíme až za 10-15 minut po částečném vychladnutí. Jinak nám z masa vyteče hodně šťávy.
· Aby strouhanka při smažení řízků neodpadávala, přidáme do vajíček několik kapek oleje.
· Když dáme na stůl misku s ledem, vyložíme ji nejdříve alobalem. Kostky se nebudou tak rychle rozpouštět.
· Když chceme, aby kynuté buchty byly vláčnější, přidáme do těsta jeden vařený brambor.
· Přesolenou polévku napravíme tak, že v ní uvaříme několik malých brambor, které pak využijeme jako přílohu.
· Tvrdé maso rychle uvaříme, udusíme, když do vody přidáme trochu octu.
· Do vody na kávu přidáme zrníčko soli. Zvýrazní se tím chuť i vůně zrnkové kávy.
· Při smažení potravin obalených v mouce, ve vejci a strouhance se někdy obal přilepí na pánev a při otáčení se pak trhá. Když do vajíčka na obalování přidáme lžičku bramborové mouky, nebude se obal na pánev lepit.
· Při přípravě pokrmů s přísadou piva používáme pouze obyčejné světlé pivo. Plzeňské pivo má v pokrmech hořkou chuť.
· Při přípravě pokrmů podle čínských předpisů nám často chybí sójová omáčka. Můžeme ji nahradit malým množstvím polévkového koření a worcesteru.
· Kuře před pečením potřeme olejem nebo máslem s citrónovou šťávou. Po upečení bude maso vláčné a chutnější.
Co dokáže sůl
· Mléko ochráníme před rychlým zkysnutím přidáním špetky soli.
· Skvrny po červeném víně vždy ihned posypeme solí, protože nesaje jen vlhkost, ale také barvu.
· Mastné skvrny na dřevěném stole nebo na podlaze posypeme co nejrychleji solí. Tuk se pak nevsákne.
· Mosazné předměty se dají velmi účinně leštit kašičkou z octa a soli.
· Polituru nábytku osvěžíme potřením směsí stolního oleje a soli.
· Řezané květy vydrží ve váze mnohem déle čerstvé, když přidáme do vody špetku soli.
· Kůže na mytí oken (jelenice) zůstane měkká a poddajná po vyprání ve slané vodě.
Odkazy na jednotlivé stránky o vaření
Téma: Čím se baví dlůchodkyně?