Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zralá pleť – pohledná důchodkyně

Publikováno: 11.10.05
Počet zobrazení: 4405

Stárnoucí pleť

Pro stárnoucí pleť se doporučuje kosmetika s vyšším obsahem výživných látek. Pleť bývá sušší, ztrácí elasticitu a je třeba ji nejen hydratovat, ale také dodat výživné látky, a zajistit náležité promaštění. Jen tak bude její povrch dostatečně odolný vůči vlivům zevního prostředí. Ideální pro stárnoucí pleť jsou krémy obohacené o vitamíny, antioxidanty a další důležité látky s rozdělením na denní a noční ošetření. Na noc je vhodná výživnější forma péče – hutnější noční krém nebo výživné sérum, nejlépe doplněné kosmetikou na ošetření očních partií.

Součástí každodenní péče by také mělo být dokonalé očištění pleti. Samotná voda a mýdlo zbytky make-upu neodstraní, neodlíčí oči ani dostatečně neodstraní veškeré nečistoty, které na pleti během dne ulpívají. Proto je důležité pleť čistit pomocí tampónků s pleťovým mlékem a dočišťovat pleťovou vodou. Teprve pak je vhodné nanášet hydratační či výživný krém.

Strašákem každé ženy je tzv. předčasné stárnutí pleti vlivem působení UV záření. Proto do své kosmetické výbavy zařaďte kosmetiku s UV filtry, která pokožku ochrání. Nestačí ji však používat jen při pobytu u vody či v přírodě, v letním období je třeba ji aplikovat denně. Na trhu jsou dnes denní krémy s UV faktorem vhodné i jako podklad pod make-up apod. Při výběru opalovací kosmetiky berte v úvahu výši UV faktoru a vhodnou konzistenci přípravku – krémy, mléka, emulze, spreje, ochranné tyčinky apod. Výši ochranného faktoru vybírejte vždy podle svého fototypu a prostředí, ve kterém se pohybujete.

Pro radu a konzultaci můžete zajít do lékárny či ordinace dermatologa. Mnohdy se stává, že i při pečlivém výběru dojde k nepříjemným reakcím na pleti. Pokud se objeví pálení, zčervenání, místo aplikace svědí a nepříjemné pocity se rozlévají po celém obličeji, případně po krku, jedná se pravděpodobně o alergii na některou ze složek obsaženou v kosmetice. Pokud se nepříjemné projevy objeví jen na ošetřených místech a ustoupí krátce po odstranění přípravku a pokožka se zklidní, jedná se spíše o nesnášenlivost daného produktu. V obou případech takový krém přestaňte používat a dále vybírejte alergologicky testovanou kosmetiku s minimálním obsahem konzervačních látek, obohacujících složek a bez parfemace.

MUDr. Yvonne Bergerová
Téma: Sebeúcta v důchodu
Časopis: CUIDE, COSMETIC

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: