Dnes je 19.10.2024, Svátek má Michaela, zítra Vendelín

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Senioři v Litoměřicích už nemusejí pěšky

Publikováno: 30.03.06
Počet zobrazení: 1121

Nová služba pro seniory vznikla v Litoměřicích. Od víkendu je jim denně k dispozici osobní automobil s řidičem. Za devětačtyřicet korun se důchodci po městě dostanou, kam potřebují.

„Přijela jsem z Jílového za synem do Litoměřic a chtěla jsem navštívit několik obchodů. Upoutal mě letáček, který nabízel seniorům dopravu po městě za jednotnou cenu 49 korun,“ říká důchodkyně Marie Pospíšilová.
Seniorka na uvedené telefonní číslo zavolala a vozidlo jí skutečně bylo během chvilky k dispozici. Mladá řidička zavezla Marii Pospíšilovou všude, kam potřebovala. Nakonec starší paní ještě pomohla odnést nákupy až ke dveřím bytu.
Nově vzniklá firma je zaregistrovaná na živnostenském úřadě. „Zatím máme k dispozici vozidlo KIA Sephia, v nejbližší době však chceme pořídit i větší vůz. To kvůli tomu, abychom mohli uspokojit například zájemce z domova důchodců o hromadný odvoz na kulturní akce a podobně,“ tvrdí Michaela Muchyová, majitelka firmy.
Její služby jsou určeny seniorům. Majitelka firmy už začala kontaktovat i vedení sociálních zařízení určených seniorům. Firma jim totiž nabízí nejen odvoz za nákupy, ale také k návštěvě lékaře, k vlakovému či autobusovému spoji. Cena je jednotná, tedy již zmíněných 49 korun. Podle Muchyové je možný odvoz i mimo Litoměřice, v tom případě však cena závisí na počtu ujetých kilometrů.

Služba seniorům
* na nákupy i cestu k lékaři si senioři mohou objednat vůz s řidičem
* počítá se s rozšířením služby o dopravu za kulturou
* jízda po Litoměřicích je za jednotnou cenu 49 korun

Zdroj: Rovnost, Deník Litoměřicka

Téma: Důchodci a doprava

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: