Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Přehled akcí pro středočeský kraj nejen pro seniory

Publikováno: 28.07.06
Počet zobrazení: 1592

Nenechte si ujít jarmarky, výstavy a slavnosti na hradech, zámcích a městech.

Šternberská noc
kdy: 28.července 2006 od 19.30 hodin
kde: V zámeckém parku zámku Jemniště proběhne další Sternberská noc.
Tato akce je dotována z Fondu kultury Středočeského kraje

Týnecký střep
kdy: 5. srpna 2006 od 10.00 hodin
kde: Týnec nad Sázavou – Tradiční městské slavnosti v historickém duchu, dobové tržiště, kulturní program. Místo konání – areál týneckého hradu – prostory městského muzea a zahrada Společenského centra Týnec.

Hej, šenku, dolej a muziko, hraj
kdy: 18. – 19. srpna 2006
kde: Mrač u Benešova – středověká tvrz
Šermířská veselice s živou muzikou, návštěvníci v historických kostýmech. Historická zábava v atraktivním prostředí nádvoří mračské tvrze. Vstup zdarma.

Mračení s Country rádiem – 4. ročník historické slavnosti
kdy: 19. srpna 2006 od 10.00 – 24.00 hodin
kde: Mrač u Benešova – středověká tvrz
Program akce: 10.00 příjezd pána mračské tvrze s chotí a družinou, slavnostní zahájení hudební skupiny, Kámen úrazu – folk, Strašlivá podívaná – historický folk Agáve – country historické tance, divadelní představení Zpěvy sladké Francie – ochotníci z Pyšel dětské loutkové divadlo, ukázky palných zbraní, ukázky sokolnictví, ukázky jezdectví a kaskadérství od 14.00 a 16.00 bitva z období třicetileté války dobové tržiště, pečená selata, občerstvení, pivo, víno, medovina, soutěže pro děti i dospělé, od 21.00 velkoplošná projekce z bitevního pole, večer šermířská veselice s živou hudbou.

Benefiční výstava Vamberecké krajky
kdy: 13. července – 23. srpna 2006
kde: Český Brod – Podlipanské muzeum
Vamberecká krajka patřící mezi světový unikát je označována za tzv. české stříbro. Krajkářství na Vamberecku má více než 400letou tradici a je unikátní zejména tím, že neustrnulo na starých vzorech a tvarech, ale je neustále živé a schopné přizpůsobit se současnému vývoji. Novodobé krajkářství se tedy bytostně přimyká k lidové tradici, dále se rozvíjí a přispívá k rovnováze mezi tradicí a moderní společenskou potřebou.Paličkované obrázky, ručně paličkované brože, šperky, závěsné něžné krajky, prostírky, stolní a ložní soupravy – to vše z dílen zručných krajkářek z Vamberka.
Výstava bude prodejní a koupí výrobku podpoříte sbírkovou akci „Pomozte dětem“, která je určena pro znevýhodněné a ohrožené děti do 18 let.

Vlasta Redl & Šany a Tapia Eta Leturia (Baskicko)
kdy: 3.srpna 2006 od 20.00 – 23.00 hodin
kde: Točník – nádvoří hradu
Koncert v rámci mezinárodní festivalu Proudy 2006. Na hradě Točník vystoupí známý moravský písničkář Vlasta Redl v doprovodu Šany a v Baskicku velmi populární kapela Tapia Eta Leturia hrající místní folklór.

Výstava: BEROUN LUGHNASADH 2006
kdy: 30. července – 15. září 2006
kde: Muzeum Českého krasu Beroun – Geopark Barrandien, výstavní prostor Konírna
Každoroční přehlídka výtvarného umění vytvořeného členy a hosty sdružení LUGH konaná vždy při příležitosti keltského svátku LUGHNASADH jako součást období výtvarné sklizně uměleckých kulturních produktů inspirovaných keltskou mythologií. Letošní Lughnasadh je kulatým desátým ročníkem v zatím nepřerušené řadě. Jde již o druhou oslavu tohoto stejnojmenného keltského svátku pořádanou v prostorách Muzea Českého krasu, které se zúčastní na 30 malířů, sochařů a fotografů. Tradičně jsou patrony výstavy velvyslanec Irska v České republice J.E. pan Donal Hamill a velvyslanec České republiky v Irsku J.E. pan Josef Havlas. Pořádá občanské sdružení LUGH ve spolupráci s Muzeem Českého krasu.
Vernisáž výstavy se koná 29. 7. 2006 v 16.00 hod.

Původní muzikál – Noc na Karlštejně
kdy: 4. – 13. srpna 2006 od 20.00 hodin
kde: Zámek Dobřichovice
Unikátní divadelní představení bude k vidění první dva srpnové víkendy 4.5.6. a 11.12.13.8.) v areálu zámku Dobřichovice. V původním muzikálu Noc na Karlštejně si s řevnickými ochotníky zahrají ˝hvězdy˝, které jsou doma v kraji kolem Berounky – Štěpán Rak, Pavel Vítek, Jan Rosák a Vladimír Čech. Ve speciálním Sboru manů složeném ze starostů několika obcí bude zpívat také středočeský hejtman Petr Bendl.

Koncert vokálně instrumentální skupiny Chairé – Vita Caroli
kdy: 26. srpna 2006 od 19.00 hodin
kde: Hrad Karlštejn – Rytířský sál
Doprovodný program výstavy konané v areálu Pražského hradu – Kultura a umění za vlády posledních Lucemburků 1347 – 1437 Karel IV. Císař z Boží milosti.
Umělecký přednes Otakar Brousek starší.

Šermířské oživení na Bezdězu
kdy: 23. – 31. července 2006 10.00 – 16.00 hodin
kde: Hrad Bezděz – vystoupí: SSŠ Askalon Ústí nad Labem (historický šerm), Countrybeat skupina Porcelán. Stánkový prodej, řemesla, občerstvení.

Zdroj: Internet
***

Téma: Volný čas důchodce

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: