Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Letní FLORA OLOMOUC 2006 – Barevné květinové kouzlení

Publikováno: 16.08.06
Počet zobrazení: 955

Viděli jste už slunečnice s černými květy? A víte, že ty nejvyšší dosáhnou až čtyř metrů? Ne? Tak to si určitě zajeďte na květinovou výstavu FLORA OLOMOUC 2006! Přehlídka slunečnic bude velkým lákadlem letní etapy největšího českého zahradnického svátku. Brány Výstaviště Flora Olomouc se mezinárodní zahradnické výstavě a veletrhu s nejdelší tradicí v ČR otevřou ve dnech 17. – 20. srpna.

Mottem letní zahradnické výstavy bude ˝BAREVNÉ KOUZLENÍ˝. Na pestrobarevnou a opravdu kouzelnou letní zahradu promění největší výstavní pavilon Flory velká společná expozice Českého zahrádkářského svazu se záplavami květin vrcholného léta – jiřinek, růží, gladiol, lilií a dalších. Voňavou paletu doplní květinové výtvory nejlepších domácích floristů. Na ty čeká letos mimořádně zajímavá soutěž v květinové dekoraci motocyklových veteránů.

Součástí květinové prezentace bude i ojedinělá expozice technického konopí a přehlídka desítek pestrobarevných odrůd slunečnic. Tato část výstavy přiblíží návštěvníkům především nevšední okrasné formy typického symbolu léta, prastaré kulturní rostliny, která se ze svého původního domova v Severní Americe během staletí rozšířila prakticky do celého světa.
Zelený rám pestré kráse letních květin vytvoří expozice okrasných dřevin Svazu školkařů ČR a výstavní nabídku letní Flory Olomouc uzavře poslední přitažlivá zajímavost – společná expozice Unie botanických zahrad ČR. Pod názvem ˝Pohlceni přírodou˝ představí svět civilizace přemožený a pohlcený sílou zeleně.

Pořadatelé letní Flory Olomouc myslí nejen na obdivovatele květin, ale také zahrádkáře a kutily. Na ně čeká bohatá nabídka LETNÍCH ZAHRADNICKÝCH TRHž s rostlinným materiálem, zahradnickými pomůckami a hobby potřebami. Pro návštěvníky budou zdarma otevřeny sbírkové skleníky výstaviště s exotickými zajímavostmi, botanická zahrada Flory a Univerzity Palackého. Pro chvíle oddechu je připraven každodenní zábavný program s folkovou muzikou, popem i pravou hanáckou opékačkou.

Brány výstaviště budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Plné vstupné je 80 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) – 50 Kč, děti od 6 do 15 let – 20 Kč. Zdarma bude vstup na výstavu pro děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníky s průkazem ZP a ZTP – P.

Informace: Ing. Ivo Krejzlík – tel.: 585 411 275, krejzlik@flora-ol.cz a Ing. Jana Kozlová – tel.: 585 276 257, expo@flora-ol.cz

Zdroj: Internet – Flora Olomouc, a. s.

***

Téma: Volný čas ve třetím věku

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: