Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pojistně matematická zpráva o sociálním pojištění

Publikováno: 11.08.06
Počet zobrazení: 2710

je na webu MPSV. Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) vydalo třetí Pojistně matematickou zprávu o sociálním pojištění (předchozí byly vydány v roce 2002 a 2004).

Jejím hlavním cílem je objektivně informovat nejen o současném stavu důchodového a nemocenského pojištění, ale i o jeho budoucím možném vývoji a možnostech jeho ovlivnění. Celá zpráva je k dispozici na webových stránkách ministerstva www.mpsv.cz v sekci ˝Sociální zabezpečení˝.

Dokument shrnuje údaje za posledních pět let, podrobně analyzuje změny za období 2004 – 2006 a uvádí dlouhodobé projekce a navazuje tak na materiály, které MPSV vypracovalo v minulosti. Součástí je i podrobný popis systému důchodového a nemocenského pojištění, velké množství tabulek a grafů a nechybí ani příklady výpočtu dávek.

Pojistně matematická zpráva o sociálním pojištění je členěna do tří částí. Oddíl A shrnuje základní informace o systému sociálního pojištění včetně legislativních změn od roku 2004. Část B obsahuje hodnocení základních ukazatelů sociálního pojištění za posledních 5 let. Část C je věnována dlouhodobým projekcím, jejichž horizont je oproti minulé zprávě posunut o 35 let dále, až do roku 2100.

Zprávu vypracovalo MPSV na základě statistických dat České správy sociálního zabezpečení a s použitím analýz a prognóz odborníků v oblasti demografie a ekonomie.

Zdroj: Internet, foto – Internet

***

Peníze a důchody

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: