Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Víkendová radost na Královéhradecku

Publikováno: 24.08.06
Počet zobrazení: 1085

Pozvánka pro všechny důchodce a důchodkyně.

MFF Červený Kostelec

Kdy: 23. 8. – 27. 8. 2006
Místo: Červený Kostelec, přírodní areál u Divadla J.K. Tyla
Program:

  • První den bude patřit zahraničním souborům. Se svými programy se představí veřejnosti v podvečerních a večerních vystoupeních. Tyto akce se již tradičně setkávají s velikým zájmem veřejnosti. Středeční večer zakončí taneční zábava s přizvanou kapelou. Novinkou bude fotosoutěž. Ta spočívá v tom, že všechny fotografičtí nadšenci mohou až do sobotního večera zachytit jedinečné momenty z účinkování zúčastněných souborů. Každý jednotlivec odevzdá nanejvýš 3 fotografie po dvou kopiích do sobotních 22 hodin. Soutěžní exempláře budou v průběhu festivalu vystaveny a vyhodnoceny. Vítěz obdrží finanční ocenění v hodnotě 1.000,- Kč.
  • Čtvrtek je pro účinkující volným dnem, kde mají možnost seznámit se s nejbližším okolím. Většinou s nimi jezdí pečovatelé do skal, na Dobrošov, na zámek v Náchodě a podobně. Od 18 hodin všechny potěší vystoupení zahraničních souborů. Divák pomalu poznává mentalitu, zvyky a tradice vystupujících souborů. V 21 hodin se rozezní struny cimbálu, který odstartuje dvouhodinový medailonek slovenských souborů. V kom tyto krásné tóny vzbudí touhu k tanci, má jedinečnou možnost od 23 hodin, kdy začíná taneční zábava s lidovou muzikou. A protože hrají a zpívají soubory, můžeme se těšit, že náš také naučí jejich zajímavé tance.
  • V pátek od 14,30 hodin soubory tančí a zpívají na náměstí. Připomínají tak obyvatelům a návštěvníkům Červeného Kostelce dobu festivalu. Zaoceánské soubory budou mít svá samostatná vystoupení v 18 hodin a „Čertovinky“, což je lidové taneční divadlo v podání uměleckého vojenského souboru Ondráš z Brna začne v 21 hodin. Večer zakončí tradiční Taneční zábava s folklorem, které se účastní soubory a diváci společně.
  • V sobotu v 10 hodin je pravidelně v přírodním areálu Mše svatá nejen pro občany, ale i pro soubory, které se na mši aktivně podílejí. Ve 14,30 hodin se zahájí velký sobotní maraton s folklorem . Nejprve to bude divácká soutěž „Odpoledne s folklorem“ o nejoblíbenější soubor. Každá vystupující skupina má u pódia umístěnou nádobu se svým jménem, do které diváci vhazují mince podle toho, který soubor se jim zdá nejoblíbenější a nejmilejší. Vyhodnocení se uskuteční v neděli na závěr hlavního programu. Od 18 hodin bude patřit podium dětským folklorním souborům. Galapředstavení pod názvem „Soubory se představují“ se rozjede v 19,30 v přírodním areálu a všichni, kdo mají rádi žhavé kubánské rytmy jsou zváni na Zábavu v Kubánském rytmu. K tanci či poslechu hraje kapela Son de Cuba, vítěz soutěže Pague Latin Awards 2005.
  • V neděli ráno se rozezpívá a roztančí celé naše město. Průvod krojovaných účastníků, který je zároveň pozvánkou na hlavní program festivalu, vyjde ze sídliště Koubovka a půjde přes náměstí do přírodního areálu. Na své cestě budou soubory tančit a zpívat v doprovodu svých muzik. Věříme, že svým elánem, jako každoročně, roztančí i část diváků, kteří se sejdou na trase průvodu. Již od 12 hodin se uskuteční „Setkání lidových muzik“ v přírodním areálu. Ve 13 hodin bude zahájen hlavní program 52. mezinárodního folklorního festivalu „Folklorní svět v Červeném Kostelci“. Dle režie se na jevišti budou celé odpoledne střídat všechny zúčastněné soubory, aby nás potěšily rozmanitostí svých lidových písní a tanců. V podvečerních hodinách, za melodie znělky festivalu, se festival ukončí.

MFF Setkání s folklorem

Setkání s folklorem se už léta snaží oslovit nejen příznivce lidové písničky a tance, ale i širokou veřejnost. Chceme tradici setkávání příznivců folkloru v Hradci Králové tímto festivalem upevnit a organizováním druhého festivalového dne mimo Hradec Králové v areálu zámku Hrádek u Nechanic dále přispět k obohacení kulturního života v našem regionu. Akce by mohla zaujmout návštěvníky nejen domácí i zahraniční.

Kdy: 25. 8. – 27. 8. 2006
Místo: Hradec Králové – Jiráskovy sady a pěší zóna, Hrádek u Nechanic – areál zámku
Program:
  Pá 25. 8. Hradec Králové

  • 16:00 průvod městem
  • 17:00 Jiráskovy sady
  • 20:00 pěší zóna

  So 26. 8. Hrádek u Nechanic

  • 15:00 zámecký park
  • 20:00 Společenský folklórní večer v Mediu v HK

Zdroj: Internet, Foto – Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: