Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Země živitelka – výstava nejen pro důchodce

Publikováno: 27.08.06
Počet zobrazení: 1796

Rostlinná a živočišná výroba, krmiva, zemědělská technika, potravinářská výroba, lesní a vodní hospodářství, ochrana životního prostředí, služby pro zemědělství, agroturistika.

Výstava Země živitelka pokračuje letos svým 33. ročníkem ve dnech 24.8. – 29.8.2006. Bude navázáno nejen na tradiční charakter výstavy, tj. prezentace celého zemědělsko-potravinářského sektoru, ale především bude výrazně podpořeno a prezentováno družstevnictví a tvorba a ochrana životního prostředí. I nadále hlavním mottem výstavy zůstává ˝Budoucnost českého zemědělství a českého venkova˝. Nomenklatura výstavy je naplněna ve všech oborech. Připravena je řada zajímavostí a novinek. Prezentovat se budou nejen firmy zabývající se zemědělskou technikou, jako jsou např. Kverneland Czech, spol. s r.o. , TOKO-AGRO, s.r.o., Unimarco a.s., DAŇHEL AGRO a.s., AGRO-PARTNER Soběslav s.r.o. či STROM Export s.r.o., ale i osivářské, krmivářské firmy a řada dalších renomovaných firem českých i zahraničních. Chybět nebudou ani expozice živočišné výroby a potravinářského průmyslu. Tradičně na Země živitelce najdete expozice myslivců, rybářů, zahrádkářů a nově se můžeme těšit na prezentace Zelinářské unie Čech a Moravy a Ovocnářské unie ČR v pavilonu F3. K našemu zájmu podporovat rozvoj českého venkova dostaly větší příležitost úspěšné venkovské mikroregiony – Místní akční skupiny, které se letos poprvé prezentují a to samostatně v pavilonu F2. Svoji účast podpoří praktickými ukázkami činností nejen ve svých expozicích, ale i na volné ploše před pavilonem.

Stalo se již tradicí, že Ministerstvo zemědělství ČR vyhlašuje prostřednictvím Výstaviště České Budějovice a.s. soutěž ZLATÝ KLAS. Soutěž bude probíhat tradičně v pěti oborech : rostlinná výroba, živočišná výroba, mechanizace, potřeby a služby zemědělství, potravinářský a zpracovatelský průmysl. Exponáty přihlášené do soutěže posuzuje a hodnotí odborná porota sestavená z odborníků – zástupců Ministerstva zemědělství ČR, odborného školství, výzkumných ústavů, kontrolních institucí zemědělsko-potravinářského komplexu a Výstaviště České Budějovice a.s.. Vyhodnoceným exponátům uděluje vyhlašovatel soutěže diplom ZLATÝ KLAS spolu s výstavní cenou. Exponátům oceněným diplomem ZLATÝ KLAS může soutěžní porota udělit zvláštní ocenění za mimořádný přínos pro ochranu životního prostředí – ZLATÝ KLAS S KYTIČKOU. Vyhlášení oceněných exponátů proběhne v pátek 25. 8. 2006 od 14,00 hod. v pavilonu R2.

V pondělí 28.8.2006 se uskuteční v pavilonu Z od 9,30 hod. seminář ˝Integrovaná prevence – zákon č. 76/2002 Sb. a jeho novela č. 222/2006 Sb.˝ jehož pořadatelem je MZe. Dále v pavilonu Z od 10,00 hod. pořádá MMR konferenci ˝Venkov v rámci regionálního rozvoje˝.

V úterý 29.8.2006 pořádají Družstevní asociace ČR, Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR, MZe a redakce časopisu Moderní obchod od 13,00 hod. seminář na téma ˝Problematika družstevnictví v ČR˝ v pavilonu Z a od 13,30 hod. následuje neveřejná Porada ředitelů a tajemníků územních organizací Zemědělského svazu ČR. Po celou dobu výstavy kromě neděle se koná na volné ploše před pavilonem B4 doprovodný program pro děti a mládež pod názvem ˝Enviromentální výchova a problematika lesa, lesního hospodářství a ochrany přírody˝. Pořadatelem je MZe ČR, Lesy ČR a Ústavem pro hospodářskou úpravu lesů. Pro děti si MZe ve spolupráci s Ústavem zeměděských a potravinářských informací (ÚZPI) připravilo v neděli 27.8.2006 na volné ploše před pavilonem B4 hudebně-soutěžní program ˝Pět klíčů k bezpečnému stravování˝ v časech od 10,00 hod., 13,00 hod. a 15,00 hod.

Kdy: 24. 8. – 29. 8. 2006
Program:
Po 28.8., 10:00 – 17:00, Pivovarská zahrada: Hraje malá dechová hudba SAMSONKA z Českobudějovicka – kapelník pan Ivo Vránek Hraje malá dechová hudba MALÁ KAPELA PAVLA HAVLÍKA z Českobudějovicka – kapelník pan Pavel Havlík.
Út 29.8., 10:00 – 12:00, Pivovarská zahrada: Hraje dechová hudba JIHOČESKÁ VLACHOVKA z Vltavotýnska – kapelník pan Jaroslav Novotný Hraje malá dechová hudba BUDVAR QUINTETT z Českobudějovicka – kapelník pan Pavel Vokůrka – losování výherců a vyhlášení výsledků Velké návštěvnické soutěže.
Denně atrakce pro děti, soutěže, divadelní představení, pohádky, vystoupení dětských souborů a skupin – program připravilo Divadélko KOS České Budějovice – pí Milena Kolářová.
Vstupné: Plné – 70,- Kč, Zlevněné – 40,- Kč (děti od 6-15 let, studenti (průkaz), invalidé (ZTP), důchodci nad 70 let), Školní výpravy – 15,- Kč, Rodinné – 170,- Kč, Zdarma – děti do 6 let, invalidé s doprovodem (průkaz ZTP-P).
Otevírací doba:
čtvrtek – pondělí: 9.00 – 18.00 hod.
úterý: 9.00 – 17.00 hod.

Zdroj: Internet: Výstaviště České Budějovice

Téma: senioři a volný čas

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: