Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Sušená syrovátka

Publikováno: 20.09.06
Počet zobrazení: 2406

Syrovátka vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů nebo tvarohu. Jedná se o žlutozelenou tekutinu obsahující přiměřeně tuků a minerálů, mnoho kvalitních bílkovin, ve vodě rozpustných vitamínů B1, B2, B6, B12, E, C a mléčného cukru. Představujeme její blahodárné účinky.

Pod jakým názvem ji najdete?
Syrovátku zbavenou části hořkých solí, která je čistě přírodním produktem, můžeme na našem trhu nalézt buď pod názvem SEDMIKA, kde je odebráno 50% hořkých solí a je zachována příjemná mléčná chuť, anebo pod názvem AMÁLKA, která je ještě o trochu sladší, protože je zbavena 70% hořkých solí a navíc – jako jediná na našem trhu je v bio kvalitě.

Jak pomáhají?

  • Podporuje peristaltiku střev, tvorbu střevní flóry, a tím přirozeně upravuje metabolismus, regeneruje a stimuluje střevní systém. Při úporné zácpě pomůže kůra, při níž se vypijí 2l syrovátky za den.
  • Při redukci váhy syrovátka napomáhá spalování tuku ve svalech a zásobí organismus minerály, navíc laktóza vykazuje nízký glykemický index kontrolující pocity hladu a sytosti. O hubnutí pomocí syrovátky si přečtěte zde.
  • Syrovátka podporuje hydrataci pokožky a zlepšuje její strukturu a vzhled.
  • Vhodná je i při ekzémech a lupence, podporuje zdravý vývoj kůže, vlasů a nehtů, má protizánětlivé účinky, proto je vhodná na citlivou dermatózní pleť a na každodenní mytí při akné.
  • Syrovátka pomáhá odvádět toxické látky z organismu. Je rovněž protijedem proti mléčnému hlenu, když účinně tento hled rozpouští a umožní tak konzumaci mléčných výrobků i lidem, kteří by je z důvodů zahlenění pozřít jinak nemohli.
  • Bílkoviny syrovátky sehrávají důležitou roli v tvorbě kostní tkáně u lidí.
  • Syrovátka tak může být i cenným pomocníkem pro lidi trpící osteoporózou.
  • Mezi další výhody syrovátky řadíme podporu funkce ledvin, pomoc při snižování hladiny cholesterolu, omezení zánětů žaludku a střev.
  • Vhodná též při snížené imunitě organismu a ke snížení počtu infekčních a chronických onemocnění.

Komu ji lze doporučit?

  • Každému, kdo chce zdravě žít, dobře se cítit a krásně vypadat.
  • Všem, kdo se snaží zredukovat váhu.
  • Seniorům a nemocným, pacientům po ozařování, chemoterapii a hepatitidě k posílení imunity.
  • Těhotným ženám, protože nesnižuje hladinu vápníku a odvodňuje.
  • Kojícím maminkám, které pak mají kvalitnější mléko, doba kojení se prodlužuje a miminka lépa prospívají.
  • Sportovcům – dodává důležité minerály a proteiny.
  • Jedincům trpícím zácpou.

Zdroj: časopis Senior REVUE

***
Důchodce, senior a zdraví

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: