Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Důvěřiví senioři stále v ohrožení

Publikováno: 28.11.06
Počet zobrazení: 1338

Senioři jsou ze strany lidských hyen neustále v ohrožení. Svědčí o tom i případy, kdy se nechali okrást další důvěřiví staří lidé.

Plzeň – Oběma už je přes 80 let. V Rychtaříkově ulici si tak neznámou ženu do bytu pustil 84letý důchodce. Ta ho zastihla před domem a řekla, že je pracovnice plzeňských služeb a jde mu zkontrolovat stočné a vodovodní baterie.
Po jejich kontrole starému pánovi řekla, že potřebuje rozměnit pětitisícovou bankovku, aby mu mohla odevzdat přeplatek. Na základě této žádosti předal muž neznámé ženě devět tisíc korun. V tu dobu prý nevěděl, co dělá, vycházel ženě vstříc, jak to jen šlo. Údajně se ho na něco stále ptala a hovořila na něj. Zdá se, že starého pána dokonale zmátla a vymámila z něj jeho úspory.
Druhou nezvanou návštěvu si domů pustila také 82letá paní, která bydlí na Koterovské třídě. V tomto případě jí asi 25letá žena nabízela opravu vodovodu a výměnu oken. Během necelé půlhodinky se stařence z ložnice ztratila papírová obálka, v níž měla svoje úspory – patnáct tisíc korun. Neznámá žena, která byla štíhlá a byla asi 170 centimetrů vysoká, měla zřejmě komplice.
Plzeňští policisté opět žádají mladší generaci, aby varovala své rodiče a prarodiče a upozornila je, aby přes práh svého bytu nepouštěli žádné cizí lidi a osoby, které si sami nepozvali. Pokud nejsou předem informováni o návštěvě zaměstnanců elektráren, plynáren nebo různých opravářů a kontrolních pracovníků, měli by si předem ověřit oprávněnost jejich návštěvy. Pozor také na různé výhry, podomní obchodníky a podobně.

Turnov – Před podvodníky varují také semilští policisté. ˝Domáhají se vstupu či pozvání do domu pod nejrůznější záminkou, třeba vyplacení odměny nebo vyzkoušení nabízeného zboží. Často jde i o falešné pracovníky vodáren a elektráren,˝ sdělila Soňa Šídová, mluvčí semilské policie.
O své peníze tak naposledy přišla osmdesátiletá žena z Turnova. K ní se do bytu vetřela asi padesátiletá žena coby pracovnice vodáren s tím, že jde zkontrolovat odtoky odpadů. ˝Až po jejím odchodu stařenka zjistila, že jí z ložnice zmizela obálka s dvaceti tisíci korun,˝ podotkla mluvčí. Peníze ale prý neukradla přímo podvodnice, ale do bytu se zřejmě vkradla její společnice. ˝Žena měla babičku jenom zabavit, aby si jí nevšimla,˝ dodala Šídová.

Jihlava – Tři senioři byli okradeni podvodníky v závěru minulého týdne v krajském městě. Na Hamerníkově ulici ukradla neznámá žena třiaosmdesátiletému muži 56 tisíc korun. Žena tvrdila, že potřebuje podepsat formulář. Ve čtvrtek vylákal podvodník dvanáct tisíc korun na dvaasedmdesátileté ženě na Jiráskově ulici pod záminkou, že jde o úhradu synova dluhu. O den později v bytě na ulici Na Vyhlídce ukradl stejnou částku osmaosmdesátiletému důchodci muž, který mu tvrdil, že nese maso.

Zdroj:Internet: MFDNES online, PRÁVO online

Důchodce, senior, penzista a bezpečnost
Důchodci, senioři, panzisté a bezpečnost

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: