Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Přejídání na Vánoce může vážně ohrozit skryté diabetiky

Publikováno: 7.12.06
Počet zobrazení: 1113

Plánujete na Vánoce pořádně se nacpat až k prasknutí? Možná to děláte jednou do roka, ale také to může být naposledy ve vašem životě. Podle amerických odborníků každý rok umře na následky přejídání mnoho osob, které netuší, že mají cukrovku. Tito dosud nediagnostikovaní diabetici se mohou tak nadopovat kaloricky bohatým jídlem, že to jejich tělo nezvládne.

Mnozí lidé se nejen přecpávají, ale zároveň se minimálně pohybují, to je pro tělo velmi zatěžující a zvláště u diabetiků nebezpečné. Pokud se tato nemoc rozvine a dotyčný o ní neví, může to mít až katastrofální důsledky.
„Obezita je nejen mezi Američany skutečnou epidemií. A stále více lidí má nejen nadváhu, ale také cukrovku, aniž o tom vědí,“ tvrdí endokrinoložka Manisha Chandaliaová. Takoví jedinci jsou časovanou bombou, neřízené přejídání u nich zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku, vysoké hladiny cholesterolu v krvi, nemoci ledvin, infarktu a dokonce amputace končetin.
„Bez včasné léčby vysoká hladina cukru v krvi vážně poškozuje cévy a nervy. Ale diabetes se neobjeví pouze při konzumaci potravin bohatých na cukr. Všechna kaloricky bohatá jídla způsobují obezitu a dispozice k vzniku cukrovky,“ dodala lékařka.

Zdroj: Internet: Novinky.cz, Foto – Internet

Důchodce, senior, penzista a zdraví
Důchodci, senioři, panzisté a zdraví

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: