Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pozvání pro důchodce

Publikováno: 27.12.06
Počet zobrazení: 1411

ZOO otevřela nové mořské akvárium umístěné v pavilonu nosorožců. Návštěvníci tak poprvé v historii mohou v zahradě obdivovat obyvatele korálových útesů.

Návštěvníci si v akváriu dlouhém tři metry a hlubokém asi metr budou moci prohlédnout přibližně 20 až 30 živočichů. Nádrž o objemu 2,4 m/3 představí návštěvníkům poprvé v historii ostravské zoo obyvatele korálových útesů jako jsou sapíni, klauni, bodlok, hvězdice, krevetky, sasanky, živé korály, houby, kraby a kraby poustevníky. Děti určitě nadchnou klauni, jsou to totiž ryby, podle nichž byla nakreslena hlavní postava pohádky Hledá se Nemo. Mimoto ale lze vidět například hvězdice, krevetky, sasanky, živé korály, houby či kraby a řadu dalších zvířat, jež lidé nemají běžně příležitost vidět. Pro znalce bude asi nejcennějším exponátem zéva, což je škeble.

˝Chtěli jsme rozšířit nabídku zoo, která byla vždycky zaměřena převážně na ptáky a savce. Lidé se nás na obdobnou atrakci také ptali, tak jsme jim chtěli vyjít vstříc,˝ vysvětlil mluvčí zahrady Stanislav Derlich. Dodal, že zoo by v budoucnu ráda měla i další akvárium, aby mohla představovat i další živočichy jako například mořské koníky.

Podle mluvčího je chov takových zvířat velmi náročný a podstatně složitější než třeba chov sladkovodních živočichů. Mořská voda se v akváriu dělá pomocí speciální soli a v akváriu se ještě před vypuštěním živočichů muselo připravit vhodné klima. ˝Ono se zdá, že v přírodě si jen tak ledabyle plavou, ale vytvořit jim uměle vyhovující klima je poměrně náročné,˝ doplnil.

Zdroj: Internet: ČTK, Foto – Internet

Důchodce, senior, penzista a volný čas
Důchodci, senioři, penzisté a volný čas

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: