Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Vánoce bez únavy, tak je to správně

Publikováno: 21.12.06
Počet zobrazení: 1417

Šťastné a krásné Vánoce začínají tím, že nejsme unaveni a zhrouceni z předešlého kvaltování a gruntování. Okna, záclony, koberce Nenechte se připravit o síly, čas a spokojenost. A užívejte si všeho dobrého. A hýčkejte se.

Ještě dřív, než začnete běhat po bytě s hadrem v ruce a převracet vzhůru nohama, uvařte si dobrou kávičku, usedněte do křesla a popřemýšlejte na téma, co všechno je vlastně třeba uklízet a zda vůbec.

Vždyť přece uklízíme průběžně pořád, během týdně utíráme prach, luxujeme, vytíráme. Rozhodně nepropadejte panice při pohledu na sousedku odnaproti, která smejčí až se hory zelenají a večer je tak unavená, že usne u televize. Opravdu není cílem vánočních svátků padat vysílením. Jsou pro radost, pro setkávání, ale určitě ne proto, abychom měli sice vysmýčený byt, ale sami jsme byli rozhozeni únavou.
Určitě vás nenabádáme, abyste vánoční uklízení jen tak hodili za hlavu, ale připomínáme, že i uklízet se má pomalu a s rozvahou. Nemusíte všechno stihnout za jeden víkend, nebo dokonce za den. Je dobré si práci s úklidem v klidu rozložit do několika dní, šturmovat jako Stachanovec je zoufalství. Mezi jednotlivými úklidovými fázemi je dobré si zajít k holiči, na kosmetiku, na pedikúru nebo na jinou kúru, na koncert, do divadla nebo na výstavu. Uvidíte, že vás výjimečné zážitky uvolní, budete myslet na příjemné věci a nebude pro vás předvánoční shánění povinností za každou cenu, ale radostnou součástí vánočních svátků a posledních dní roku.
Věřte tomu, že se nic nemá přehánět. A v bytě se má žít naplno i o Vánocích. A když čekáte návštěvu přátel nebo příbuzných, klidně vycházejte z předpokladu, že se přijeli podívat na vás, popovídat si s vámi. Vůbec je najímají ani vaše koberce, ani parkety, natož okna nebo záclony.

A ještě něco, něco moc důležitého. K Vánocům určitě patří i dobrá společnost, přátelé, rodina, pohoda a také pohyb na čerstvém vzduchu. Zkuste je letos prožít zdravě, třeba na horách, s dětmi na bruslích anebo v bazénu. A když už se máte hýčkat a užívat si všeho dobrého, pak jistojistě nezapomeňte na jídlo, které neoplývá jen cukry, ale také vitaminy. Ovoce a zeleniny je i o Vánocích v obchode dostatek.

Zdroj: časopis Senior revue, Foto: Internet

Důchodce, senior, penzista a vztahy
Důchodci, senioři, penzisté a vztahy

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: