Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pozvání pro důchodce a seniory

Publikováno: 7.12.06
Počet zobrazení: 975

Od 8. až do 20. prosince bude olomoucké výstaviště Flora patřit vánočním nákupům. Návštěvníci v pořadí už 26. prodejních trhů VÁNOCE FLORA se mohou těšit na pestrou nabídku vánočních ozdob, hraček, knih, CD, galanterie, šperků, bižuterie, drogistického zboží, sportovních potřeb, obuvi a konfekce.

K lákadlům tradiční akce, které se letos účastní na 170 prodejců, budou patřit dřevěné hračky, výrobky proutí, prostírání na sváteční stůl, ručně malované obrázky, i originální cukrovinky z Ukrajiny. Ochutnávky svátečních nápojů, punče a medoviny, obohatí novinka – vánoční koktejly.

Na trzích nebudou chybět vánoční stromky, a to ani ˝kontejnerové˝ a umělé. Kromě tradičních smrčků a boroviček si budou moci zájemci vybrat i z nabídky jedliček a stříbrných smrčků. O kapry na sváteční stůl se postarají rybáři ze Šumvaldu – Nové Dědiny. Kádě se šupináči se v areálu výstaviště objeví v úterý 19. prosince a tradiční štědrovečerní pochoutka bude k mání až do soboty 23. prosince.

Vánoce Flora doprovází sváteční zábavný program. Pro nejmenší jsou připraveny pohádky – ˝O dvou kovářích a princezně˝ v podání olomouckých šermířů (sobota 9. 12. ve 14 hodin), loutkové představení ˝Broučci˝ (neděle 10. 12. ve 14 hodin) – a také na sice trochu opožděné, ale o to zábavnější setkání s čertem a Mikulášem (neděle 10. prosince v 15. hodin).

Atmosféru lidových Vánoc připomenou ukázky zdobení baněk, tvarování staročeského perníku, výroba svíček ze včelího vosku, kterou si budu moci návštěvníci i sami vyzkoušet a tradiční lidová řemesla v podání hanáckého Spolku řemesel ručních (tkaní na stavu, předení na kolovrátku, paličkování vánočních ozdob, síťování, drátování, košikářství, výrobky ze slámy, korálků, malování na sklo i na kameny).

Přitažlivou novinkou letošních vánočních trhů bude pravá hanácká zabijačka – s bouráním čuníka, prodejem a ochutnávkami zabijačkových dobrot (sobota 16. 12. od 9.00 hodin)!

Více informací: flora-ol.cz

Zdroj: Výstaviště Flora – Z. Studená

Důchodce, senior, penzista a volný čas
Důchodci, senioři, panzisté a volný čas

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: