Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Důchodce a zábava – dny evropského filmu

Publikováno: 25.01.07
Počet zobrazení: 1747

Čtrnáctý ročník Dnů evropského filmu zahájí 25. ledna 2007 v pražském kině Světozor film ZVEDÁ SE VÍTR. Snímek Kena Loache, který loni v Cannes získal Zlatou palmu, byl také vybrán do letošní desítky Projektu 100. Festival zakončí italský snímek ZEMĚ.

Foto z filmu Zvedá se vítr

Až do 4. února uvidí pražští diváci na padesát filmů ze současných a budoucích členských zemí Evropské unie. Festival se po deseti dnech v kinech Aero a Světozor přesune do Brna, kde se bude od 5. do 13. 2. hrát v Sále B. Bakaly a v kině Scala.
Paralelně s brněnskou částí proběhnou v dalších čtyřech městech ˝Ozvěny 14. DEF”: v Olomouci, Uherském Hradišti, Českých Budějovicích a nově i v Boskovicích. Podrobnosti o ˝Ozvěnách˝ a jejich programu najdete na stránkách festivalu.

Festival i letos zachovává svůj osvědčený doprovodný program. Pražští diváci a milovníci anglického jazyka si mohou otestovat vytrvalost i jazykové znalosti na dvou celonočních víkendových promítáních bloků pěti filmů, které jsou buď v angličtině nebo mají anglické titulky. Oba ˝Maratony evropského filmu” se na rozdíl od všech ostatních představení netlumočí do češtiny. Hostiteli ˝maratonů” budou generální partner FILM+ a Rauch Praha, takže se můžete těšit nejen na dobré filmy, ale i na filmové dárečky a nealko občerstvení!

V Praze se také uskuteční tradiční Beseda u kulatého stolu (pondělí 29. ledna v 10 hodin, Goethe- Institut Prag, Masarykovo nábř. 32, Praha 1) na aktuální téma ˝Systémy ekonomických pobídek pro filmový průmysl v různých evropských zemích – Chceme se přiučit?˝. O své zkušenosti se s českými odborníky podělí zahraniční experti Mark Byrne (Irish Film Board, Irsko), Dr. Krisztina Endrényi (Motion Picture Public Foundation při Ministerstvu kultury, Maďarsko) a zástupce FilmfĂśrderungsanstalt (FFA, Německo).

V Brně pak proběhne pokračování workshopu k filmové výchově na školách PROJEKT FILM A ŠKOLA, letos pod názvem ˝Film v říši (výtvarného) obrazu.˝

Podrobnosti o uváděných filmech i doprovodném programu najdete v katalogu nebo v češtině a angličtině na stránkách festivalu.

Katalog je zdarma k dispozici u pokladen festivalových kin. Vstupenky jsou za 90 Kč, „Maraton evropského filmu“ (blok pěti filmů) je za 150 Kč. Příjemnou novinkou pro diváky je možnost zakoupit si v kině Světozor i vstupenky do Aera. Aero navíc nabízí velmi výhodné předplatné! Vstupenky lze rezervovat přes kinosvetozor.cz a kinoaero.cz.

Festival se koná pod záštitou primátorů Prahy a Brna, pořádají ho (filmy a hosty přivážejí) velvyslanectví a kulturní instituty současných a budoucích členských zemí Evropské unie, za významné finanční podpory hlavního města Prahy, Ministerstva kultury a generálního partnera, kterým je filmový kanál FILM+. Různé formy podpory nám poskytuje rovněž Ministerstvo zahraničních věcí, Brněnské kulturní centrum, Magistrát statutárního města Brna, Eurimages a Zastoupení Evropské komise v ČR.

Zdroj: Internet: Eurofilmfest

Téma: Volný čas pro důchodce a seniory

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: