Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Bylinná léčby chřipky

Publikováno: 3.01.07
Počet zobrazení: 1180

Influenza – vědecký název pro chřipku – je způsobena virem, stejně jako běžné nachlazení. A mnoho příznaků mají společných – kašel, rýmu, bolesti v krku a horečku. Pokud však máte chřipku, jste mnohem více nemocní.

Horečka vás složí hned první den a může trvat celý týden. Kromě příznaků zánětu horních cest dýchacích, budete mít zimnici, pocit nemohoucnosti, svalové a kloubní bolesti a zarudlé oči. Může se objevit i zvracení a průjem, zvláště u dětí. V druhém sledu za chřipkou mohou následovat i ušní infekce, zánět vedlejších nosních dutin nebo plic, případně další komplikace.

Chřipka se přenáší především kapénkovou infekcí. Její inkubační doba je 12-24 hodin. Příznaky, které signalizují chřipkové onemocnění: vysoká horečka – ˝z plného zdraví˝, spojená se zimnicí, malátností a bolestí hlavy, svalstva a kloubů. Později se přidruží pálení v krku, rýma a dráždivý kašel. Někteří nemocní jsou světloplaší, nebo mají průjmové obtíže či zvrací.
Typické je i nechutenství a tělesná slabost při provádění těch nejběžnějších denních činností. Horečka ustupuje obvykle po 2-3 dnech, může však trvat i 5 dnů.

Virus chřipky jsou částice obvykle 80-120 mikrometrů velké, s jádrem obsahujícím ribonukleovou kyselinu (RNK) a rozpustný bílkovinový antigen (S). Virus je obalen blánou, obsahující dvě základní látky – glykoproteiny: látku shlukující krvinky (HA) a enzym neuraminidázu (NA). Virus pomocí HA napadá specifická čidla na povrchu buněk dýchací sliznice. Virus je poté pohlcen a jeho genetický materiál vstupuje do lidské buňky. Tam se pomnoží, buňku opustí pučením a napadá další buňky.

Inkubační doba chřipky je 1-3 dny. Trvání nekomplikovaného onemocnění je 1-7 dní. Slabost a pocení přetrvává řadu dalších dní, ba i týdnů. Protože chřipková onemocnění jsou způsobena viry, nepůsobí na ně antibiotika. (Antibiotika užívejte pouze na doporučení lékaře při komplikacích chřipky!) podobně jako chřipka mohou probíhat i adenovirové infekce – tzv. common cold – nemoci (podle angl. názvu), ale jejich průběh není takto prudký.
Chceme-li sezónním ˝chřipkovým obdobím˝ projít pokud možno bez úhony na zdraví, je třeba včas imunitní systém podpořit.

K posílení obranyschopnosti a zejména k ochraně plic, dýchacích cest a kloubů při napadení těla chřipkovým virem, používá přírodní medicína peruánský protichřipkový elixír, obsahující vybrané výtažky z bylin: Muňa-Muňa (Minthostachys setosa), Uňa de gato (Uncaria tomentosa), Wira-Wira (Ghaphalium graveloens), Tawari negro (Tabeubiea serratifolia) a Šalvěje lékařské v kombinaci s látkami chondroitin sulfátem a standardizovaným propolisem (Moravia).
Výživové složky elixíru posilují obranyschopnost těla a brání šíření chřipkových virů. Snižují riziko virového napadení u zmutovaných virů. Působí proti suchému kašli, který doprovází chřipku. Chrání ale také klouby a brání ochablosti svalstva, což jsou průvodní známky chřipkového onemocnění.

Zdroj: Internet, Foto: Internet

Důchodce, důchodci, senior, senioři, seniorům, penzista

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: