Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Filmová přehlídka do celé republiky

Publikováno: 8.01.07
Počet zobrazení: 892

Dne 11. ledna začíná 13. ročník putovní filmové přehlídky Projekt 100-2007. Do konce května se budou promítat filmy minimálně ve 120 českých kinech.

Projekt je naprosto unikátní a originální způsob filmové distribuce v evropském měřítku. Podstatou je každoroční distribuce 10 mimořádně kvalitních a oceňovaných filmů formou putovní přehlídky ve vybraných kinech a v limitovaném termínu (od poloviny ledna do konce května).

Poslání
zůstává i po dvanácti ročnících stejné :
Podpora vzniku artových kin – většina z nich vznikla na základě úspěšné organizace přehlídky Projektu 100.
Pravidelné uvádění mimořádných a mezinárodně oceňovaných deseti filmů do české distribuce, především pro obohacení filmové nabídky českých i slovenských artkin a filmových klubů.
Udržení a prohlubování tradice tzv. putovních filmových festivalů, putovní přehlídka Projekt 100 podpořila vznik obdobných projektů.
Obnova tradice distribuce krátkých filmů ve formě předfilmů (např. v minulém ročníku bylo uvedeno 10 nejvýznamnějších kanadských animovaných filmů).
Uchována tradice vydávání Filmových listů, které obsahují kvalitní originální a poměrně rozsáhlé recenze všech nově uváděných filmů.
Podpora projektu FILM A ŠKOLA – většinu filmů Projektu 100 tvoří filmy tzv. Zlatého fondu světové a domácí kinematografie, který byl organizován v rámci Projektu 100 v roce 1999 a 2000.
Dlouhodobá spolupráce se Slovenskem – všechny ročníky přehlídky Projektu 100 se uskutečnily i na Slovensku (hlavním organizátorem slovenské části je Asociace slovenských filmových klubů) a výrazně přispívají k dlouhodobé efektivní spolupráci v oblasti distribuce kvalitních filmů.

Více informací o Projektu a program v jednotlivých městech a kinech, naleznete na stránkách Projektu 100 po kliknutí zde.

Zdroj: Internet: iDNES.cz, Projekt100

Důchodce, důchodci, senior, senioři, seniorům, penzista

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: