Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pexeso pro výuku angličtiny nejen pro důchodce

Publikováno: 26.01.07
Počet zobrazení: 4102

Přinášíme Vám zábavu na víkend v případě, že se rozhodnete zůstat doma. Představujeme Vám zábavnou formu pexesa s učením anglických slovíček.

Internetový portál anglictinacz.com připravila program, který je volně stáhnutelný a lehce spustitelný. Byl vytvořen pro procvičení slovní zásoby z anglického jazyka. Slovíčka jsou včetně psané výslovnosti. Jedna část tohoto pexesa se věnuje určitému tématu např. profession, electronics, auto, shopping a druhá se věnuje slovní zásobě.

Pokud ještě neumíte anglická slovíčka, nebo umíte jen některá a chcete si je osvěžit, na začátek si vyberte hru „Obrácené obrázky“, kdy české slovo dosadíte ke slovu anglickému.

Pak si můžete dát hru „obrázky“, kde hledáte podobně jako při okrývání pexesa, hledáte obrázek k anglickému výrazu. Trénujete jak paměť, tak slovíčka.

A třetím výběrem je hra „slovní zásoba“, kdy české slovo dosadíte ke slovu anglickému.

V programu je možno nastavit velikost hrací plochy 4×4, 6×6, 8×8. Ovládání je intuitivní, stačí jen chvilka než si zvyknete na barevné kombinace a rozvržení.
Nevýhodou programu je to, že obsahuje jen jednu z lekcí. Ostatní lekce už zdarma nejsou, ale je nutné si je „objednat“ pomocí placených SMSek přímo z autorského webu. Tedy na stránkách výrobce můžete najít nejen další témata (slovní zásobu), ale také obrázky.
Pokud si chcete program vyzkoušet, můžete si jej stáhnout přímo kliknutím zde (680kB). Uložíte si jej v počítači, spustíte jej a sám vytvoří složku v místě počítače, které vyberete Vy. V této složce najedete ikonu Spustit program a můžete vesele trénovat paměť i svou slovní zásobu. A pokud Vám to přece jen nebude stačit, pro získání dalších lekcí je potřeba obětovat pro další sadu pexesa 3,- včetně DPH a pro celou lekci 9,- včetně DPH.
Více informací na autorských stránkách zde.

Zdroj: Internet: anglictinacz.com

Téma: Vzdělávání pro důchodce a seniory

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: