Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Hubnutí s tabletkami vás může stát zdraví

Publikováno: 10.04.07
Počet zobrazení: 1632

Jako nebezpečné lékové koktejly hodnotí německá spotřebitelská organizace Warentest údajné zeštíhlovací prostředky, které lze koupit na internetu.

Na začátku jara, kdy se lidé vydávají do přírody a v domnění, že rychle zhubnou, sahají po nových možnostech diety. V lepším případě bývá výsledkem frustrace, v horším pak poškození zdraví.
„Velmi vysoké ohrožení zdraví“ zjistila organizace u 13 přípravků ze 16, které jsou na německých internetových stránkách k vyhledání. Podle testů obsahují látky, které představují „vysoké až velmi vysoké nebezpečí pro lidské zdraví. „Štíhlost rychle a bez mučení“, „Spalujte tuk ve spánku“ nebo „Pět kilo za týden“ jsou jen některá z hesel, kterým prodejci „zázračných“ preparátů lákají.

Zvláště alarmující je fakt, že pilulky nebo prášky často neobsahují avizované doplňkové potravinové nebo rostlinné přípravky, nýbrž léky s látkami, které jsou obvykle pouze na předpis. Vedou totiž mimo jiné k nespavosti, pocení, poruchám srdečního rytmu, vysokému krevnímu tlaku nebo i závislosti. On-linoví prodejci nebezpečné látky často v nabídce vůbec nezmiňují. Jako nebezpečné lékové koktejly hodnotí německá spotřebitelská organizace Warentest údajné zeštíhlovací prostředky, které lze koupit na internetu.

Na začátku jara, kdy se lidé vydávají do přírody a v domnění, že rychle zhubnou, sahají po nových možnostech diety. V lepším případě bývá výsledkem frustrace, v horším pak poškození zdraví. „Velmi vysoké ohrožení zdraví“ zjistila organizace u 13 přípravků ze 16, které jsou na německých internetových stránkách k vyhledání. Podle testů obsahují látky, které představují „vysoké až velmi vysoké nebezpečí pro lidské zdraví. „Štíhlost rychle a bez mučení“, „Spalujte tuk ve spánku“ nebo „Pět kilo za týden“ jsou jen některá z hesel, kterým prodejci „zázračných“ preparátů lákají.
Vytisknout
Poslat e-mailem

Zvláště alarmující je fakt, že pilulky nebo prášky často neobsahují avizované doplňkové potravinové nebo rostlinné přípravky, nýbrž léky s látkami, které jsou obvykle pouze na předpis. Vedou totiž mimo jiné k nespavosti, pocení, poruchám srdečního rytmu, vysokému krevnímu tlaku nebo i závislosti. On-linoví prodejci nebezpečné látky často v nabídce vůbec nezmiňují.
Černý internetový trh přesto jen kvete. Zvláště oblíbené prostředky jsou takzvané „spalovače tuků“, kterých lze spousty najít i na českých webových stránkách a které mají spalovat přebytečný tělesný tuk. Německé laboratorní testy ukázaly, že šest ze 16 zkoumaných přípravků obsahovaly efedrin, který může vést k závislosti a ve vysoké koncentraci i ke smrti.

Osm prostředků obsahovalo vysoké množství kofeinu. Dávka, kterou prodejci doporučují k denní spotřebě pro „hubnutí“, se rovná až deseti šálkům kávy. Koktejl z efedrinu a kofeinu pak může způsobit poruchy srdečního rytmu. Také „zbržďovače“ chuti nejsou bez závad. Často obsahují sibutramin, který údajně v mozku vyvolává pocit sytosti. V Německu je tato látka na předpis, protože už malé dávky mimo jiné zvyšují krevní tlak.

Jako účinný prostředek proti nadváze doporučuje organizace osvědčenou zdravou výživu, snížený příjem potravy, pohyb a tělocvik.

Zdroj: Internet: Žena.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: