Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Počítačové hry bystří lidské smysly

Publikováno: 20.04.07
Počet zobrazení: 4060

Přesto, že se dříve tvrdilo, že počítačové hry lidem, hlavně dětem škodí, výzkumy ukázaly, že alespoň na jejich zrak mají pozitivní vliv.

Singapur – Lidé závislí na videohrách mají důvod k oslavám: podle amerických vědců prý hraní počítačových her prospívá zraku a přes veškerá varování rodičů nevede ke slepotě. Z průzkumu, který provedli vědci z University of Rochester, vyplynulo, že lidem, kteří hráli akční videohry několik hodin denně po dobu jednoho měsíce, se zlepšil zrak asi o 20 procent.

„Akční videohry mění způsob, jakým náš mozek zpracovává vizuální informace,“ uvedla Daphne Bavelier, která se specializuje na mozek a kognitivní vědy. „Tyto hry posunují vizuální schopnosti člověka až na samé hranice a mozek se tomu přizpůsobuje.“

Pomohou videohry při zrakových poruchách?
Bavelierová spolu se svými studenty testovala lidi, kteří v loňském roce vůbec nehráli nebo jen zřídkakdy hráli videohry. Účastníci průzkumu dostali zrakový test podobný tomu, který běžně používají oční lékaři. Poté byli rozděleni do dvou skupin jedna skupina hrála každý den po dobu jedné hodiny „akční střílečky“, zatímco kontrolní skupina hrála „vizuálně nenáročnou“ hru. Na závěr průzkumu byl účastníkům opět otestován zrak. Ti, kteří hráli akční hry, dosáhli v testu lepších výsledků. Podle vědců by závěry průzkumu mohly pomoci pacientům s různými typy očních poruch.

O čem se však výzkum nezmiňuje, je dlouhodobé sezení u počítače či přes televizí a hraní her a o délce hraní a životosprávě. Jako zábava mohou hry posilovat logické myšlení, trénovat paměť či podporovat představivost vymýšlením strategií. Pokud se chcete odreagovat, nabízíme Vám pá odkazů s hrami. Na portále Slunečnice.cz najdete různé typy her:
- akční
- logické
- simulační
- stolní
- strategické aj.

Velice známá je hra SUDOKU, kterou naleznete v sekci logických her, nebo již starší hra TETRIS skládájící kostičky.

Na internetu naleznete mnoho stránek, které nabízejí hraní her online, např.:
- http://www.online-hry-zdarma.net
- http://www.online-hry.cz
- http://www.hryonline.com
- http://www.hry-online.com
- aj.

Pro zpříjemnění víkendu si můžete některé z her zahrát, ale jestliže bude pěkně, raději vyrazte na výlet.

Zdroj: Internet: Aktuálně.cz, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: