Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

˝Rajská zahrada˝ plná jarních květin

Publikováno: 18.04.07
Počet zobrazení: 2258

Už po osmadvacáté v historii olomouckého veletržního areálu se jeho pavilony i venkovní plochy zaplní barevnými a voňavými exponáty největší a nejstarší květinové akce v České republice. Ve dnech 19. až 22. dubna bude Výstaviště Flora Olomouc patřit jarní etapě mezinárodní zahradnické výstavy a veletrhu FLORA OLOMOUC 2007.

Pavilon A – Při projektování letošní ústřední expozice se tvůrci inspirovali biblickou ˝Rajskou zahradou˝, která se tak stala i hlavním mottem letošní výstavy. Na ztracený ráj, z něhož byli kdysi vyhnáni Adam a Eva, se díky českým a zahraničním – polským, slovenským, německým a rakouským (Zahradnictví města Vídně) – zahradnickým firmám a speciální expozici Svazu květinářů a floristů promění největší pavilon A.
Hlavní expozice bude tvořena jarními květinovými výpěstky doplněnými vodními prvky připomínajícími čtyři řeky pramenící v ráji. Dominantou celého pavilonu bude zhruba 6 metrů vysoká palma druhu Chamaerops excelsa, česky žumara, původem z jihovýchodní Asie, ozdobená květinovým hadem. Přibližně 160 let starý exemplář je pro výstavu zapůjčen z kroměřížské Květné zahrady.
Galerii pavilonu obsadí rovněž zahradnické firmy, květinami dekorovaným veteránem ze 30. let se zde pochlubí automotoklub Ecce Homo Šternberk. Tato výstavní plocha však bude patřit především společné expozici Českého zahrádkářského svazu se sbírkami bonsají, masožravých rostlin, kaktusů a sukulentů, jarních cibulovin, balkónových rostlin, květinových aranžmá. Zájemcům bude k dispozici i bezplatná poradenská služba.

Pavilon E
zasvětili pořadatelé letošní jarní Flory Olomouc velké přehlídce svatební floristiky a exponátů floristické soutěže v aranžování svatebních kytic. K obdivování zde budou svatební šaty, kytice, šaty pro družičky a svatebčany, ukázky svatebních dekorací, slavnostního stolování a také dekorovaná limuzína pro novomanžele.

Foto: Jaro na Floře v loňském roce

Ve zbývajících pavilonech G a H a také na stáncích v exteriérech výstaviště, které budou patřit veletrhu drobné zahradní mechanizace Hortifarm a Jarních zahradnických trhů s nabídkou květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků, zahradnických pomůcek a potřeb, si přijdou na své zejména drobní pěstitelé, zahrádkáři, kutilové a chalupáři.

Návštěvníkům jarní zahradnické výstavy budou volně přístupné sbírkové skleníky ve výstavním areálu a sousední Botanická zahrada Univerzity Palackého se zajímavými rostlinnými exponáty a výstavou unikátních snímků fytopatogenních hub a onemocnění rostlin, které způsobují. Zájemci mohou na vstupenku zamířit i do botanické zahrady výstaviště Flora v dalším z městských parků – Bezručových sadech.
Letní scéna výstaviště bude po celé čtyři dny vyhrazena zábavnému doprovodnému programu, určeného pro chvíle oddechu. Letošním zlatým hřebem budou Folk a Country Dny Kozla na Floře – velké setkání nejlepších českých a moravských folkařů pod patronací velkopopovického pivovaru Kozel, které se odehraje v pátek 20. a sobotu 21. dubna. Na Floře vystoupí takové legendy jako Fleret, Marien, Koňaboj, Pupkáči, Poutníci, Žalman, Traband, Burana Orffchestr a další.

Počet vystavovatelů a prodejců: 393 (z toho vystavovatelů v rámci pavilonu A – 46)
Obsazená výstavní a prodejní plocha: 5121 m2
Otevřeno: denně od čtvrtka do neděle vždy od 9 do 18 hodin.
Vstupné: 80 Kč – plnoplátci, 60 Kč – studenti, důchodci , 20 Kč – děti 6 až 15 let, 150 Kč – rodinné vstupné (2 dospělí a 2 děti do 15 let), zdarma – děti do 10 let v doprovodu rodičů, držitelé průkazu ZTP a ZTP-P
Více informací na: http://www.flora-ol.cz

Zdroj: Flora Olomouc – pí Studená, Foto: Flora Olomouc

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

18.04.2007 08:15  Portál nejen pro seniory: Třetí věk ()

[...] Výstavy a veletrhy Ve dnech 19. až 22. dubna 2007 bude Výstaviště Flora Olomouc patřit jarní etapě mezinárodní zahradnické výstavy a veletrhu FLORA OLOMOUC 2007. Zobrazit celý článek >> FOR SENIOR: 1.Veletrh pro plnohodnotný aktivní život ve zralém věku Dovolujeme si Vás pozvat na 1. mezinárodní veletrh For Senior, tedy veletrh zaměřený nejen na dříve narozenou generaci. For Senior je novým projektem zabývajícím se programem pro lidi, kteří neholdují nudě. Zároveň se bude snažit uspokojit Vaše nároky na výběr potřeb a služeb spojených s touto problematikou. Veletrh bude probíhat společně s veletrhy For Habitat, For Kids a For Garden od 24. do 27.5.2007 v Praž­ském Veletržním areálu Letňany. Usoudili jsme, že spojení veletrhů bydlení, zahrady, dětí a aktivního stáří se k sobě náramně hodí, jak z pohledu vystavovatele, tak návštěvníka. Veletrhy naší společnosti mají za sebou úspěšnou minulost, a tak věříme, že se For Senior začlení mezi ostatní jako právoplatný člen rodiny. Vystavovatelé našeho nováčka se mohou prezentovat v široké oblasti oborů nomenklatury, jako jsou: instituce se zaměřením na seniora, zdraví, domov a snadnější život, přístroje a pomůcky pro snadnější život, volný čas, sport, relaxace a mnohém dalším. Během veletrhu bude probíhat doprovodný program ve formě odborných konferencí a seminářů, firemních prezentací i odborných a zábavních soutěží. Nabízíme zde jak prostor pro aktivní účast v doprovodném programu, tak možnost se vzdělávat jako posluchač. Přípravy na sezónu 2007 jsou v plném proudu V plném proudu jsou již přípravy na další veletržní sezónu, ale přinášíme i rekapitulaci pořádaných akcí v roce 2006, kde můžete získat informace, na co se těšit letos. Zobrazit celý článek >> Knižní veletrh LIBRI 2007 a Literární festival Setkáním s mimořádně zajímavou osobností – performerem, překladatelem a zejména světově uznávaným ukrajinským spisovatelem Jurijem Andruchovyčem – odstartoval s trochou předstihu – už v pátek 2. března – letošní olomoucký Literární festival, který v pořadí už potřinácté doprovodí jarní knižní veletrh LIBRI (8. - 10. 3.) na Výstavišti Flora Olomouc. Zobrazit celý článek >> Novou sezónu Výstaviště Flora Olomouce otevře výstava služeb cestovního ruchu a využití volného času TOURISM EXPO. Letošní 12. ročník veletrhu zaměřeného na propagaci a podporu turistiky a cestovního ruchu se bude konat ve dnech 26. – 28. 1. 2007. Zobrazit celý článek >> Od 8. až do 20. prosince bude olomoucké výstaviště Flora patřit vánočním nákupům. Návštěvníci v pořadí už 26. prodejních trhů VÁNOCE FLORA se mohou těšit na pestrou nabídku vánočních ozdob, hraček, knih, CD, galanterie, šperků, bižuterie, drogistického zboží, sportovních potřeb, obuvi a konfekce. Zobrazit celý článek >> [...]
http://www.tretivek.cz/?p=452

Zanechte komentář: