Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Senior – Handicap: aktivní život

Publikováno: 23.04.07
Počet zobrazení: 1571

Výstaviště Lysá nad Labem Vás zve na 6. výstavu pro lidi, kteří nezůstávají sedět doma. Výstava spojená s dalšími expozicemi a doprovodným programem se koná ve dnech 26. 4. – 29. 4. 2007.

Záměrem je nejen upozornit na problémy starých a handicapovaných lidí, ale rovněž jim nabídnout inspiraci k plnohodnotnému životu, případně ukázat většinové společnosti, že i duševně či tělesně postižení lidé i senioři, a je lhostejné, zda žijí ve své domácnosti zcela samostatně, nebo jsou odkázáni na péči sociálního zařízení, jsou schopni žít plnohodnotný život a dokonce vytvářet nádherné věci, hodnotná umělecká díla či praktické pomůcky.
Výstava je určena jak seniorům, tak lidem všech generací, kteří se naučili žít s fyzickým či psychickým handicapem, ale i pro všechny ostatní, kteří s těmito lidmi nebo vedle nich žijí. A konec konců, každý z nás se může v okamžiku octnout na jejich místě a čas odpočítává všem stejně.

Výstava ale nepojednává v žádném případě o rezignaci či apatii, naopak – cílem je dát inspiraci a návod k plnohodnotně, aktivně a radostně prožívanému času.
Klade si za cíl nabídnout široké veřejnosti jak dostatek důležitých informací, tak vše, co může každý z nás potřebovat v materiální oblasti.

Souběžně s výstavou Senior – Handicap: aktivní život se uskuteční výstava z již sedmého ročníku soutěže Šikovné ruce našich seniorů, kterou pořádá Centrum sociálních a zdravotních služeb Poděbrady (kontakt na tel. 325 626 394) a expozice uměleckých děl ze soutěže handicapovaných výtvarníků Svět mých radostí.
Součástí výstavy bude i zajímavý doprovodný program.
Na výstavišti rovněž probíhá výstava Narcis a jarní zahradnické trhy. Spojení těchto dvou výstav je zárukou velmi dobré návštěvnosti.

Profil výstavy:
* zařízení sociální péče všech typů
* pomůcky a zařízení pro různé handicapy
* integrace postižených
* možnosti vzdělávání
* pracovní příležitosti
* léčebná, rehabilitační a lázeňská péče
* volný čas a dovolená
* volnočasové, kulturní a sportovní aktivity
* potravní doplňky, alternativní medicína
* zboží pro každodenní život

Více informací a kontakt na:
VÝSTAVIŠTĚ LYSÁ NAD LABEM, spol. s r.o.
Masarykova 1727, 289 22 Lysá nad Labem
Tel.: 325 552 158, 325 552 051, 325 552 162, 325 551 169
Fax: 325 552 050
E-mail: vll@vll.cz
http://www.vll.cz

Zdroj: Výstaviště Lysá nad Labem

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: