Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Začaly dny za zdravou pokožku

Publikováno: 11.04.07
Počet zobrazení: 1345

S přípravou na léto mohou Pražané začít už tento týden. V centru zdravé pokožky v obchodním centru Nový Smíchov jim odborníci bezplatně určí typ pleti. Centrum se přesune také do Brna. Na návštěvníky čekají rady, jak se zdravě opalovat a chránit před spálením. Akce je součástí mezinárodního projektu, jehož cílem je zmapovat stav pokožky mužů a žen. Účastní se ho 37 zemí. V Česku je jeho garantem Česká dermatovenerologická společnost.

V centru zdravé pokožky dostane každý návštěvník svůj diagnostický pas, ve kterém bude mít zaznamenány veškeré analýzy pleti a současně doporučení, jak se o svoji pleť starat. Vyšetření udělají kožní lékaři za pomoci speciálních přístrojů. Zájemce se dozví, jaký má typ pleti, jak je ve skutečnosti jeho pokožka stará a jaký ochranný faktor potřebuje při opalování. O svých problémech s pletí se může poradit s přítomným kožním lékařem a lékárníkem.

Organizátoři předpokládají, že v Česku v národním průzkumu pleti podstoupí vyšetření několik tisíc mužů a žen. Centrum zdravé pokožky se totiž z Prahy přesune 19. dubna do Brna, kde bude až do 22. dubna v obchodním centru Olympia. Od 24. do 29. dubna bude opět v Praze, a to v obchodním centru Chodov. Celosvětově se podobné akce konají už několik let. Opakovaně potvrzují, že lidé o své pleti vědí málo.

Národní výzkum pleti v sousedním Polsku například ukázal, že většina lidí toho o své pleti moc neví. V 90 procentech případů odhalili polští dermatologové problémy, o kterých neměl pacient tušení. Současně zjistili, že 45 procent zúčastněných se mýlilo v určení typu pleti. Najevo vyšlo i to, že jen čtvrtina žen a každý desátý muž užívá systematicky ochranné krémy proti slunci a nespojují si spálení od slunce s rizikem rakoviny kůže.

Zdroj: Internet: Novinky, ČTK, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: