Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

LETNÍ SHAKESPEAROVSKÉ SLAVNOSTI 2007

Publikováno: 21.06.07
Počet zobrazení: 1394

Oblíbený divadelní festival, naplánovaný letos na dny od 21. června do 14. září, přinese i toto léto řadu novinek. Těšit se lze na premiéry Shakespearových her i na lákavé herecké obsazení. Pražská část festivalu se navíc rozšiřuje o další scénu – kromě tradičního prostoru Nejvyššího purkrabství Pražského hradu se bude poprvé hrát také na nádvoří Lichtenštejnského paláce na Malostranském náměstí 13, v sídle Hudební fakulty AMU.


Jan Tříska se představí v úloze otroka Kalibana ve hře Bouře

Nejočekávanější novinkou je letos hra BOUŘE v režii Jakuba Korčáka s triem výtečných slovenských herců v úloze Prospera – Dušanem Jamrichem, Emilem Horváthem a Martinem Hubou. V roli otroka Kalibana uvidíme Jana Třísku, který před pěti lety exceloval na slavnostech v legendárním Králi Learovi a nyní se na festival vrací. Pražskou premiéru bude mít i česko-slovenské představení JAK SE VÁM LÍBÍ. V čarovné komedii z Ardenského lesa uvidíme Mariána Labudu, Ladislava Hampla, Martina Dejdara, Ondřeje Pavelku, Danicu Jurčovou a sestry Zuzanu a Soňu Norisovy.

Festival uvede i rozmarnou komedii VEČER TŘÍKRÁLOVÝ s Miroslavem Táborským a Lindou Rybovou a drama KUPEC BENÁTSKÝ s Bolkem Polívkou a Annou Polívkovou. Na programu zůstává i stále žádaný OTHELLO s Michalem Dlouhým, Lucií Vondráčkovou, Oldřichem Navrátilem a Janem Révaiem.

Také Shakespearovské slavnosti v Bratislavě připravily v roce 2007 vlastní novinku: Sen noci svatojánské v režii Ä˝ubo Pauloviče s Oldřichem Víznerem a Sabinou Laurinovou v rolích Oberona a Titanie. V Praze a Brně ji diváci uvidí příští rok.

Chybět nebude ani výstavní projekt generálního partnera festivalu, skupiny PPF. Čtvrtý ročník výstavy MAXIMÁLNÍ FOTOGRAFIE bude opět instalován v malebném prostoru jižních zahrad Pražského hradu. Tentokrát představí soubor velkoformátových zvětšenin fotografa Ivana Pinkavy s názvem Salome.

Pořadatelem slavností zůstává AGENTURA SCHOK, generálním partnerem festivalu je už osmým rokem skupina PPF. Spolupořadatelem slavností je Hlavní město Praha a Správa Pražského hradu. Osobní záštitu převzala nad slavnostmi první dáma České republiky Livia Klausová.
Pořadatelé na představení opět pozvou děti z dětských domovů a ze Sdružení pěstounských rodin. Dobročinná akce proběhne v rámci spolupráce s Nadačním fondem manželů Livie a Václava Klausových.

Celkem je letos plánováno 159 představení – 15 v Brně, 29 v Bratislavě a 115 Praze (z toho 82 v Nejvyšším purkrabství a 33 na nové pražské scéně, nádvoří Hudební fakulty AMU). Nejčastěji je letos na programu Bouře – titul je plánován na sedmapadesát letních večerů, následuje Othello (37x) a Kupec benátský (17x).

VSTUPENKY
Vstupenky na pražská představení jsou k dispozici exkluzivně v TICKETPRO, nejrozsáhlejší předprodejní síti v ČR. Jejich cena se oproti minulému roku nezměnila: v Praze jsou vstupenky za 280, 440 a 650 Kč, v Brně za 250, 360 a 500 Kč.

Více informací naleznete na stránkách festivalu.

Zdroj: Shakespeare.cz

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: