Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak si stáhnout nové pozadí plochy z internetu

Publikováno: 17.08.07
Počet zobrazení: 1451

Chtěli byste si změnit pozadí na ploše, avšak ze standardní nabídky obrázků ve Vašem počítači si nemůžete vybrat? Vyzkoušejte zapátrat na internetu – za pár minut zde naleznete tolik obrázků vhodných jako pozadí na plochu, že si nebudete moci vybrat.

1. krok:
Spusťte Internet Explorer a přejděte na adresu http://www.wallpaper.cz. Obrázek, který bude vhodný jako tapeta, můžete vyhledat prozkoumáním vybraných kategorií nebo zadáním klíčového slova do políčka Hledej a stisknutím tlačítka Go.

2. krok:
Na název nebo náhled vybrané tapety klepněte levým tlačítkem myši. Otevře se nová stránka, v jejíž pravé části naleznete seznam podporovaných rozlišení. Na rozlišení, které používá váš monitor, klepněte levým tlačítkem myši.

3. krok:
Na načtený obrázek klepněte pravým tlačítkem myši a z nabídky zvolte možnost Nastavit jako pozadí. Když nyní zobrazíte plochu (například stisknutím kombinace Win + D), naleznete na ní zobrazený vybraný obrázek.

4. krok:
Chcete-li změnit pozici obrázku nebo barvu, kterou je vyplněna plocha okolo wallpaperu, přejděte do nabídky Start, Ovládací panely a poklepejte na ikonu Zobrazení.

5. krok:
Otevře se nové okno Zobrazení – vlastnosti, kde přejděte na záložku Plocha. Pro změnu umístění obrázku otevřete nabídku Pozice a na vybranou možnost klepněte levým tlačítkem myši.

6. krok:
Pokud máte obrázek umístěný ve středu obrazovky a chcete změnit barvu prostoru okolo obrázku, stiskněte tlačítko Barva a na vybranou barvu v seznamu klepněte levým tlačítkem myši. V případě, že požadovanou barvu v seznamu nenaleznete, stiskněte tlačítko Jiný a ve zobrazené paletě barev si namíchejte vlastní barvu.

7. krok:
Klepnutím na tlačítko OK uložíte nastavení a zároveň uzavřete okno. Jestliže provedené změny ukládat nechcete, stiskněte tlačítko Storno.

TIP:
Potřebujete zjistit, jaké je rozlišení vaší obrazovky? Klepněte na volné místo na ploše pravým tlačítkem myši a z nabídky zvolte Vlastnosti. V otevřeném okně klepněte na kartu Nastavení – požadovaný údaj naleznete v části Rozlišení obrazovky.

TIP:
Chtěli byste si na plochu umístit fotografii některého z nejnovějších automobilů? Vyzkoušejte si projít databázi obrázků na adrese autorevue.cz/plakaty.

TIP:
Kde hledat další obrázky na plochu?
wallpapers.cz, wallpapery.sk, wallpapers.com, yourwallpaper.com.

Zdroj: Jak na počítač – autor: Jakub Podlucký

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: