Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak si vytvořit fotoalbum na webu

Publikováno: 24.08.07
Počet zobrazení: 1616

Máte na disku uložené zajímavé fotografie, které byste chtěli ukázat vašim známým? Vytvořte si na internetu vlastní fotoalbum a ostatním uživatelům pouze odešlete adresu, na které si mohou fotky prohlédnout a povedené snímky stáhnout.

1. krok:
Připojte se k internetu a přejděte na adresu http://www.album.cz. Pro vytvoření nového účtu klepněte v sekci Přihlášení na odkaz Registrace.

2. krok:
Spustí se jednoduchý průvodce, který vás celou registrací provede. Do jednotlivých políček vepište všechny požadované informace a klepnutím na tento odkaz se seznamte s podmínkami použití služby Album.cz. Podmínky vybráním této možnosti odsouhlaste a stiskněte tlačítko Pokračovat.

3. krok:
V části Nastavení uživatele zatrhněte požadované předvolby a níže vyberte vaše zájmové kategorie. Chcete-li do vaší registrace zahrnout i další údaje, jako je například adresa bydliště nebo číslo klienta či věrnostní karty Fotostar, vepište je do připravených políček v části Rozšiřující údaje. Stiskněte tlačítko Pokračovat.

4. krok:
V okně Placené účty stiskněte tlačítko Pokračovat s AlbumFree. Zobrazí se stránka Seznam alb, kde ve výchozím nastavení naleznete ukázkové album. Pro vytvoření nového alba stiskněte v horní části stránky tlačítko Založit album.

5. krok:
Načte se nová stránka, kde vepište název a krátký popis vytvářeného alba. V části Zabezpečení alba vyberte, zda si dané album přejete zpřístupnit všem nebo jen uživatelům, kteří znají heslo. Chcete-li album zpřístupnit pouze vám, vyberte možnost Soukromé album.

6. krok:
V dolní části stránky zvolte způsob řazení obrázků v albu a stiskněte tlačítko Odeslat. Následně se zobrazí nová stránka s adresou, na které si mohou ostatní uživatelé vaše album prohlédnout.

7. krok:
Pro nahrání fotografií do alba klepněte na ikonu Váš počítač. Z nabídky v horní části stránky vyberte počet políček pro vložení fotografií a stiskněte tlačítko Nastavit. Níže klepněte na Procházet – otevře se nové okno, v němž přejděte do složky s obrázky, na vybraný obrázek klepněte levým tlačítkem myši a stiskněte tlačítko Otevřít.

8. krok:
V textovém políčku se zobrazí cesta k vybranému souboru a napravo naleznete velikost vkládané fotografie. Chcete-li zobrazit její náhled, klepněte na ikonu s lupou. Pro snazší orientaci ve fotoalbu je vhodné vyplnit políčko Název fotografie.

9. krok:
Až budete s výběrem fotografií spokojeni, stiskněte tlačítko Odeslat. Tím zahájíte nahrávání souborů na server, což v případě pomalého připojení k internetu může trvat delší dobu.

10. krok:
Po dokončení nahrávání klepněte v horní části okna na tlačítko Moje alba, Seznam fotoalb a klepnutím na dané album zobrazte uložené fotografie. Pro změnu nastavení fotoalba klepněte na ikonu s klíčem, chcete-li album vymazat, stiskněte ikonu s košem.

TIP:
Další z webů, na kterých můžete uveřejnit své fotografie, jsou např. http://www.e-cards.cz, http://www.rajce.net, http://fotoalba.centrum.cz, http://www.fotoalbum.cz.

TIP:
Uživatelům, kterým chcete nahrané fotografie ukázat, nyní stačí odeslat e-mail s adresou, na níž se fotoalbum nachází (pokud máte album nastaveno jako neveřejné, nezapomeňte ke zprávě připojit i heslo).

TIP:
Pokud si budou uživatelé chtít obrázek z fotoalba uložit na pevný disk, stačí na něj klepnout pravým tlačítkem myši a z nabídky zvolit možnost Uložit obrázek jako. Otevře se nové okno, kde vyberte složku pro uložení, zadejte název souboru a stiskněte tlačítko Uložit.

Zdroj: Jak na počítač – autor: Jakub Podlucký, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: