Dnes je 20.09.2024, Svátek má Oleg, zítra Matouš

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Pančovaný alkohol se přesouvá z tržnic do obchodů

Publikováno: 5.09.07
Počet zobrazení: 1611


      Lidé, kteří nakupují alkohol v kamenných obchodech, už nemohou mít jistotu, že se jim dostane do rukou vždy originál. Celníci přišli se znepokojivou zprávou – nelegální alkohol se stěhuje z tržnic do obchodů. Dokazují to i výsledky jejich kontrol. Například v prodejně smíšeného zboží ve Žluticích na Karlovarsku celníci ve středu zajistili rekordní množství pančovaných lihovin.

„Téměř sto lahví s vodkou a tuzemákem bez kontrolního pásku opatřené etiketami českého výrobce nebylo vystaveno přímo mezi zbožím v prodejně, ale celníci je našli ve skladovacích prostorách,“ upřesnila Jitka Blahutová z celního ředitelství policie v Plzni.
Podle ní nyní celníci budou ve spolupráci s výrobcem uvedeným na nálepce zjišťovat, zda se nejedná o padělky originálních lihovin. Že jde o padělky, je prý patrné už při podrobnější vizuální kontrole etikety. „Zboží jsme zajistili a majitele prodejny čeká správní řízení, ve kterém mu může být udělena pokuta až 5 miliónů korun,“ upřesnila Blahutová.

Nižší obsah alkoholu

Prodejem padělaných lihovin dochází ke klamání spotřebitele. Obsah lahve totiž málokdy odpovídá složení, které je deklarováno na etiketě. Většinou je v pančovaných lihovinách menší obsah lihu. „V loňském roce, bezprostředně po účinnosti zákona o povinném značení lihu, se celníci setkávali při kontrolách s neznačenými lihovinami velmi zřídka. V poslední době se začaly na trhu znovu objevovat, a to i v kamenných obchodech, “ pokračovala Blahutová.

Zdroj: Novinky.cz, Právo – autor: Patrik Biskup, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: