Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

X. olomoucké dny zdraví

Publikováno: 20.11.07
Počet zobrazení: 1795


      Zdravotní poradny pro zájemce, kterým není lhostejný zdravý životní styl a prevence různých onemocnění, nabídnou v pořadí již desáté Olomoucké dny zdraví, které se konají ve dnech 21. a 22. listopadu v Regionálním centru Olomouc.

Nejen Olomoučané mohou ve středu a ve čtvrtek přijít do Regionálního centra u olomouckého hlavního vlakového nádraží, kde jim poradí specialisté, jak včas odhalit onkologické onemocnění, předejít HIV, proti čemu a kdy nejlépe se nechat naočkovat, případně jim změří hladinu cholesterolu a zhodnotí tělesný stav.
˝Letošní, jubilejní desátý ročník jsme zaměřili zejména na prevenci a časnou diagnostiku onkologických onemocnění, ale také kardiovaskulárních onemocnění,˝ uvedla Hana Kabátová z Krajské hygienické stanice v Olomouci, která dvoudenní akci pořádá. ˝Lidé si mohou přijít popovídat s odborníky a v jiném prostředí než v ordinaci s nimi probrat, jak zdravě žít a předejít různým chorobám,˝ zvala zájemce.

Organizátoři připravili na středu sérii zajímavých přednášek, například o vlivu stanic operátorů a mobilních telefonů na zdraví. Ve čtvrtek potom mohou zájemci přijít do odborných poraden, například pro časnou diagnostiku nádorů, zdravé výživy, odvykání kouření, preventivního očkování, HIV, poradny pro kožní nádory a pigmentové névy, protidrogové či revmatologické poradny. Poradny jsou od 9 do 17 hodin.

Součástí Olomouckých dnů zdraví bude ve čtvrtek v poledne netradiční soutěž pro školní jídelny. ˝Ze šesti stravoven přivezou vzorky jídla, které ten den budou mít děti na oběd, a odborná komise vyhodnotí nejlepší,˝ poznamenala.

Program začíná ve středu od 13 hodin, ve čtvrtek již od 9 hodin a programy končí v 17 hodin oba dva dny. Ve středu v 19:00 hodin se koná 14. společenský večer SPOLEČNĚ PROTI RAKOVINĚ. Na letošním ročníku přislíbili účast: módní návrhářka R. Švihelová, moderátor, herec M. Zounar, ředitel Miss České republiky M. Zapletal, herečka K. Fialová, N. Konvalinková, malířka, moderátorka M. Mayerová a další.
Do dražby věnují dárky např: akademický malíř K. Kodet, malířka I. HĂźttnerová, fotograf R. Vano, tenista T. Berdych, herečka D. Morávková, akademický sochař P. Kuba, umělecký tesař K. Ostrčil a další.

Více informací také na http://www.khsolc.cz.

Zdroj: Olomoucký deník, Foto: Krajská hygienická stanice

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: