Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Show z Bollywoodu – představení z Indie

Publikováno: 17.12.07
Počet zobrazení: 1791

Téměř sto zpěváků, tanečníků a hudebníků z Indie, nádherné kostýmy a přepychová scéna, živá hudba a tradiční nástroje a překrásný příběh o zakázané lásce, to vše Vás zve na zítřejší Barathi show, která se koná v Kongresovém centru na Praha 4 od 20 hodin.

˝Bharati” je současný příběh o lásce, vyprávěný písní a tancem. Diváci i hlavní hrdina hledají společně rovnováhu mezi tradicí a současností. Podle tradice se již od samého začátku představení nad hlavami milenců kupí zlověstné mraky a hrdinové musejí překonat řadu překážek, než najdou štěstí, lásku a klid. Mladý inĹźenýr, Siddharta (Gagan Malik), vychovaný v Los Angeles, poprvé navštíví svoji vlast a zamiluje se do neuchopitelné, éterické Bharati (Bhavna Pani). V cestě obou mladých lidí ke štěstí však stojí dívčin otec. Dva protikladné živly – Siddharta a Bharati – zosobňují rozdílné světy: současnost a hluboce zakořeněný duch hinduismu (jmeno Bharati znamená doslova ˝duch Indie˝). Milenci trpí, nemohou se však vzájemé lásce a vášni ubránit. Rozpor mezi vůlí rodičů a hlasem srdce jim působí vnitřní muka, cítí se rozpolceni. Siddharta však podniká mystickou cestu k vlastním kořenům, a jeho láska k Bharati je pak zároveň vyjádřením jeho lásky k Indii.

Představení se opírá o klasické šlágry z bollywoodských filmů. Použité skladby působí na diváky romanticky a dokonale vyjadřují duševní rozpoložení obou hrdinů. Hudební doprovod vznikl ve spolupráci několika desítek hudebníků, hrajících na tradiční indické nástroje. Pozornost diváků je upoutána nevšední symbiózou indické i západní tradice. Výsledkem tohoto spojení je unikátní syntéza rozmanitých tónů. Charakteristický zvuk je dán použitím exotických nástrojů, které jsou v Česku takřka neznámé – sitar, ghungroo, nebo stostrunný perský sanodoor. Představení svou magickou atmosférou udrží diváka neustále ve střehu. Nejobdivuhodnějšími jsou taneční scény, kterých se účastní několik desítek perfektně sehraných tanečníků.

Více informací naleznete na stránkách show zde.

Vstupenky lze zakoupit například na portále Ticketpro v cenové relaci: 1.450 – 900,- Kč. Lístky za 700,- Kč jsou již vyprodány.

Zdroj: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: