Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak využívat moc našeho podvědomí – 2

Publikováno: 18.01.08
Počet zobrazení: 2619

Autor článku: PhDr. Zdeněk Chmel
Nedávno jsem četl o metodě HUNA, která byla objevena u domorodých obyvatel Polynésie, ale pochází zřejmě buď ze Starého Egypta nebo bájné země Mu. HUNA v překladu znamená ˝TAJEMSTVÍ POZNÁNÍ˝ a přiznám se, že jsem byl velice překvapen, jak velice souzní s výkladem dr.Murphyho.

TAJEMSTVÍ POZNÁNÍ
Uvedené učení nám pomáhá poznat sama sebe a vnímat se jako součást celku. Je to léčivá cesta harmonie lásky a moci, které vedou k vnitřní svobodě. Když budeme HUNU vykládat moderním jazykem, pak podle ní nám vesmír splní každé naše přání, pokud naše srdce je plné lásky. Jenom si musíme uvědomit svou vnitřní sílu a svobodně se rozhodnout. (Porovnejme to také s vyjádřením Alberta Einsteina: ˝Každý se rozhoduje sám za sebe, je-li vesmír přátelský či nepřátelský. Když se rozhodneme, že je nepřátelský, používáme své síly, vědění a moc, abychom vyvinuli nástroje s jejichž pomocí můžeme toto nepřátelství potíratKdyž se rozhodneme, že je vesmír přátelský, využíváme své vědění abychom vyvíjeli technologie, které učiní vesmír v celé jeho jedinečnosti, lásce, kráse a radosti ještě lepší.˝)

HUNA má sedm principů:
- VOLBA (Svět je takový, jaký si myslíme, že je – Závist, zloba a zášť k nám přitahují negativní emoce, naproti tomu radostné a optimistické myšlenky náš život obohacují.)
- SVOBODA (Neexistují žádná omezení a hranice – Jsme-li schopni zbavit se pout našich představ a zvyků, máme šanci na uvolnění, budeme mít lepší vztah k okolnímu světu i sami k sobě a budeme i zdravější.)
- CÍL (Energie proudí tam, kam upíráme svou pozornost – Naše myšlenky a přání jsou tak silné, kolik energie jim věnujeme. To, co do myšlenek vkládáme, vrací se nám znásobené zpátky. Nesmíme myslet na nemoc, ale na zdraví.)
- OKAMŽIK (Právě tento okamžik je ten pravý – Činy určují naši budoucnost. Cokoli teď podnikneme, vrátí se nám zítra. Změníme-li teď své myšlení, máme šanci změnit svou budoucnost.
- SRDCE (Milovat znamená být šťastným – Láska je štěstí, radost a spokojenost. Pokud chceme, aby nás někdo miloval, musíme mu říci, že jsme s ním šťastni. To platí i o nás samých. Nemáme-li se sami rádi, chová se tak k nám i okolí. Najděme štěstí a lásku v sobě.)
- MOC (Nikdo nad námi nemá moc – V nás se ukrývá síla sebevědomí, moc tvůrčí síly. Zaženeme-li pochybnosti a strach, budeme mít úspěšnější a radostnější život.)
- PRAVDA (Měřítkem pravdy je její účinnost – Neexistuje jediná pravda, vždy je možná i jiná cesta. Cokoli funguje a má výsledky je správné. Dělejme to nejlepší, co umíme, zůstaňme pružní v myšlení.)

Podle HUNY jsou tři zásady, jak se člověk může stát šťastným: Využít okamžiku, plně si věřit a optimismus (Oni to nazývají slovy: ˝Čekat jen to nejlepší˝.) Samozřejmě, o tomto TAJEMSTVÍ POZNÁNÍ bychom mohli mluvit obšírněji, ale jako ilustrace to jistě postačí.
A tím zdůrazněním optimismu – neboli pozitivního myšlení – se vracíme k našemu tématu. Nejhlubší vrstvy našeho podvědomí totiž skrývají nekonečnou moudrost a moc, nevyčerpatelnou zásobu možností, vloh a talentů, které jen čekají na to, aby se projevily. Jakmile začneme správně myslet, naučíme se chápat pravdu. A myšlenky, které zasadíme do našeho podvědomí, budou pozitivní a harmonické. Začne pracovat magická síla podvědomí a vytvoří nám příjemné životní podmínky. Pozitivní myšlení také zabrání škodlivým důsledkům nesprávných sugescí, pokud si budeme opakovat harmonické myšlenky, aby se vryly do našeho podvědomí. A protože podvědomí je také kolébkou našich zvyků, přinese změna myšlení i změnu ve způsobu života. Jinými slovy – všechno se obrátí k lepšímu. Přirovnejme si optimistu k zahradníkovi, který sází růže a pesimistu k člověku, který zasévá plevel. Co je lepší?

PhDr. Zdeněk Chmel

Vaše komentáře

Celkem 2 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

22.01.2008 12:52  Rosa

Metoda HUNA - tajemství poznání, se vším naprosto souhlasím, je to opravdu v člověku, jak je naladěn, jak smýšlí, přitahuje stejné lidičky a dostává se do situací které si sám "naprogramoval".

21.01.2008 07:47  hubert (ok2vtd@seznam.cz)

Jak jsem již uvedl v posledni diskuzi. Je třeba mít jasný cíl jehož má být dosaženo, cele se mu oddat, věřit v jeho úspěch a výsledek se dostaví stoprocentně. Poku ne udělali jsme chybu v předešlém a musíme ji napravit a začít znovu k cíli skutečně dojdeme. Přirozeně nic není zadarmo a o vše se musíme snažit. Ke stanovenému cíli musí být každý krok rozpracován a promyšlen bez těchto elementárních postupů vznikne jenom chaos. Dále se musíme držet přírodních a ostatních zákonů. (Je možno si naplánovat a dosáhnout bohatství ale není možno si naplánovat beztrestý hodinový pobyt ve vřící vodě.) Mnoho šancí uspořádání života dle svých představ Vám přeje Hubert.
http://nejsou

Zanechte komentář: