Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Leden – měsíc plnění předsevzetí o hubnutí

Publikováno: 17.01.08
Počet zobrazení: 2946

Začátek roku se neprojevuje jen návaly v obchodech se slevami. Citelně se zvýšil také počet lidí, kteří by rádi shodili přebytečná kila. A mnozí jsou ochotni za to platit nemalé peníze. Problémem nebývá ani skoro tisíc korun za přípravky na hubnutí, které znají z reklamy.

˝Zájem o ně mají hlavně ženy, mladé dívky i důchodkyně, jen výjimečně muži. Jsou ochotni zaplatit 700 až 800 korun za přípravek na dva měsíce,˝ potvrdili včera v lékárně Dr. Max v Mělníku. Spíše než o různé koktejly nahrazující jídlo, které byly hitem v minulých letech, se lidé v lékárnách ptají zejména na potravinové doplňky, které by měly podpořit jejich úsilí zhubnout.
Touhu lidí zbavit se přebytečných kil nepociťují jen v lékárnách. Pražská obezitoložka a psycholožka Erika Matějková potvrdila, že zájem o její služby souvisící s hubnutím po svátích stoupl. ˝Trendem je návštěva manželských párů, které chtějí zhubnout společně. Pomáhá jim to například utužovat vztahy.˝
Podle obezitoložky Matějkové si lidé většinou vyslechnou rady týkající se úpravy stravování. ˝Snažíme se jim jídlo obohatit o bílkoviny a urychlit spalování tuků,˝ vysvětlila lékařka. Podobné poradenství v podání nutriční terapeutky, psychologa nebo privátního obezitologa stojí v průměru tři sta až pět set korun za návštěvu, přičemž jedno sezení většinou nestačí. ˝Pozor na to, zda je to nutriční terapeut, či poradce. Zatímco terapeuti se rekrutují z bývalých dietních sester, a mají tudíž odpovídající vzdělání, za označením nutriční poradce se může skrývat třeba prodejce nějaké výživy,˝ upozornila Iva Málková ze společnosti Stop obezitě.

Cvičí, jenže nevydrží
Levnější než individuální terapie bývá poradenství v rámci kurzů hubnutí spojených se cvičením, které obvykle stojí kolem dvou tisíc korun na 12 týdnů.
Dražší to bude mít ten, kdo chce chodit cvičit sám do fitness centra. Hodina v posilovně stojí dle času a místa v průměru 80 až 200 korun. Hodina, při níž se vám individuálně věnuje trenér, aby vám sestavil cvičební plán na míru, vyjde od tří set výše. ˝V lednu počet klientů stoupá, ale vydrží jim to maximálně měsíc. Přibývá studentů i žen okolo čtyřicítky,˝ řekla recepční z královéhradeckého Body Fit Clubu.

Nechce se vám trápit se sestavováním jídelníčku? Můžete si nechat dovážet hotové a k hubnutí uzpůsobené jídlo až do bytu či kanceláře. Počítejte však s tím, že to je jeden z nejdražších způsobů shazování váhy. Pražská společnost Nutricare nabízí na svých webových stránkách jídlo na dvanáct týdnů za více než 35 tisíc korun, k čemuž musíte ještě přičíst dalších několik tisíc korun za dopravu.
Kdo by naopak chtěl hubnout zadarmo, takzvaně na pojišťovnu, může se obrátit na centra pro diagnostiku a léčbu obezity ve velkých městech, jako je Praha, Brno, Ostrava, Plzeň a Hradec Králové. Avšak jejich služby jsou určeny především lidem s těžší obezitou, navíc jsou v nich běžné několikatýdenní čekací doby.

Nezapomeňte také na balíčky, které připravily pojišťovny a které slouží k proplacení části výdajů za permanentky a vstupy do tělocvičen, bazénů a jiných cvičebních zařízení. Je důležité schovávat si doklady o zaplacení a zeptat se ve své zdravotní pojišťovně, na jaké příspěvky máte nárok, nebo se informujte na internetových stránkách Vaší pojišťovny. A jediné, co pak musíte dělat, je cvičit a hýbat se.

Zdroj: MFDNES archiv – autorka: Radka Wallerová, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

17.01.2008 21:13  milena (jocho.mi@seznam.cz)

Jsem ráda ,že jsem si mohla přečíst vaš článek,ale ještě nikdo nevymyslel jak nemít chut k jídlu.To je nejhorší,že já osobně trpím podvědomě stále velkým hladem,dokážu držet dietu,chodila jsem i do STOBU cvičit,ale ten hlad je hrozný.Jinak samozřejmě máta velkou pravdu,ale mě to funguje úplně opačně,
http://jocho.mi.seznam.cz

Zanechte komentář: