Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak využívat moc našeho podvědomí – 10

Publikováno: 28.03.08
Počet zobrazení: 3133

Autor článku: PhDr. Zdeněk Chmel
Minule jsme mluvili o některých projevech fanatismu. Říkali jsme si, že fanatici jakéhokoli ražení – i kdyby horovali tak říkajíc pro ˝dobrou věc˝ – mohou i té původně dobré věci jen uškodit. Vypjatý fanatismus můžeme někdy považovat i za určitý druh duševní choroby.

V jednom z předchozích článků jsem mluvil rovněž o překážkách a jejich překonávání. Takovou obrovskou překážkou může být i nemoc. A také jsem prohlásil, že každá ˝náhoda˝ nemusí být vždy jen náhodou. O téhle moudrosti jsem se od té doby už přesvědčil mnohokrát, stejně jako o tom, jak je důležité ono delfské heslo: ˝Poznej sám sebe a budeš znát svět i bohy.˝ Hodně lidí vám potvrdí, že se po vítězství nad těžkou nemocí dosti změnili. Tuto pravdu mohu doložit i na vlastní zkušenosti. Omlouvám se, že budu dnes trochu víc osobní. Ale má to své důvody. Když jsem před sedmi lety onemocněl na rakovinu, také jsem si kladl otázku, kterou si snad položí v podobné situaci každý člověk: ˝Proč právě já?˝ Dnes na ni znám odpověď.
Asi to nebyla náhoda, že jsem takto těžce onemocněl. Dokonce jsem dospěl k názoru, že jsem musel touto zkouškou projít. Jinak bych se zřejmě nezačal zabývat tím, o čem Vám ve svých článcích píši. Náhoda nebyla určitě ani v tom, že jsem si několik měsíců předtím koupil knihu doktora Josepha Murphyho ˝Moc podvědomí˝. Tenkrát jsem ji zběžně prolistoval a založil do své knihovny. Teprve po onom lékařském ˝ortelu˝ jsem si na ni vzpomněl, znovu po ní sáhl a začal ji nejen studovat, ale také výsledky svého studia převádět do praxe. Byla to náhoda? Já věřím, že ne.
Proč říkám, že jsem asi musel onemocnět? Nejen proto, že jsem poté začal poznávat sám sebe a že jsem si ˝vygruntoval ve svém nitru˝. (Tím by měl začít každý, kdo chce jít cestou pozitivního myšlení a využívat moc podvědomí). Musel jsem zkrotil svou dřívější výbušnost, přestat brát řadu věcí méně osobně, zato více s nadhledem. Od té doby jsem rovněž tolerantnější, posílil jsem svou vnímavost, empatii a ohledy k jiným lidem. Kdyby se ta přeměna týkala jen mne, nepsal bych o tom. Ono ale vůbec nešlo jen o mou soukromou věc. Ta vnitřní změna se projevila rovněž v tom, že jsem začal nejen učit a přednášet, tedy předávat své znalosti a zkušenosti svým studentům a posluchačům, ale také jsem – jako jeden z následovníků dr.Murphyho – začal o moci podvědomí a pozitivním myšlení psát a ve své poradně jsem už pomohl i dalším lidem ke zkvalitnění jejich života.
Ale abych nemluvil jen o své zkušenosti. Možná jste také četli v našich novinách o manažerovi A.B., který se v padesáti letech rozhodl skoncovat s byznysem, odjel studovat novozélandské a čínské přírodní léčitelství a stal se terapeutem. Jeho finanční příjem sice výrazně poklesl, už také neměl drahé služební auto ani notebook a kancelář se sekretariátem. ˝A přesto mi tato změna víc dala než vzala,˝ prohlásil.
Uvedu ještě jeden příklad z USA. Tam dlouho nevěděli, kdo je tím Santa Clausem, který rozdával na potkání lidem stodolarovky. Až po řadě let se ukázalo, že šlo o jednoho multimilionáře, kterému někdo kdysi v mládí, když byl skoro na dně, věnoval menší finanční obnos. Tento dar mu umožnil znovu se postavit ˝na nohy˝. A protože dnes neví, kdo to tehdy byl, a marně po tom pátral, vrací tuto pomoc stejně neznámým lidem. Samozřejmě, tento způsob charity – rozdávat statisíce dolarů ročně – si může dovolit opravdu jen multimilionář. Nikdo ale po nás nechce, abychom jeho činy kopírovali. Každý má jiné možnosti. Ale my přece nejsme národ sobců. Umíme pomoci. To jsme třeba prokázali při sbírce pro oběti přírodní katastrofy v daleké Indonésii, když jsme patřili mezi ty země, které poskytly největší pomoc. Zůstaly za námi i mnohem bohatší státy, k jejichž životní úrovni jinak jen vzhlížíme jen s obdivem.
Uvedené příklady jsem uvedl jen jako ilustraci činů, které mohou být součástí úklidu vlastního nitra. Protože, jak jsem už poznamenal, takové velké gruntování je důležitým předpokladem všestranného využívání moci svého podvědomí.
A když už jsme si řekli, jak provést velikonoční úklid ve ve svém nitru, můžeme si vyzkoušet další modlitbu pro naše zdraví: Nekonečná moudrost mého podvědomí, která stvořila celé mé tělo, všechny jeho orgány, svaly a kosti, teď dokáže přeměnit každý atom mého organismu, který to potřebuje, abych se opět zcela vyléčil-a. Nekonečná moudrost podvědomí ví, co mé tělo potřebuje a také mu to poskytne. Jsem hluboce vděčný-á, neboť vím, že jsem na cestě k uzdravení. Zázračné je dílo tvůrčí síly, která ve mně přebývá.

KLUB Dr.MURPHYHO BUDE
Nejprve tedy radostné sdělení už je nás více než dvacet. Protože předpokládám, že se ještě další přihlásí, necháváme dveře otevřeny. Všichni, kdo se již přihlásili za členy klubu, už jistě obdrželi předběžnou pozvánku (kdo ji nedostane do 25.3. 2008, nechť se ozve telefonicky, dopisem nebo mailem). Ti, kdo se přihlásí ještě dodatečně, obdrží tito pozvánku, v níž je řada informací. rovněž.( Kontakty: 549 257 402, 604 188 676, drzch@quick.cz.). Ustavující schůze bude v květnu. Ještě nevíme který den, protože to probíhá malým „referndem“. Kdo se ustavující schůze zúčastní, získává statut zakládajícího člena. klubu. Další informací, kterou pro Vás mám, je, že klub (ačkoliv ještě není ustaven) už má tři patronky. Jsou to: Mgr. Ilona Manolevská, šéfredaktorka časopisu Meduňka, Mgr. Vlasta Otychová, provozovatelka web. stránek www.tretivek.cz a Jana Kunová, provozovatelka a moderátorka web.stránek www.seniorclub.cz.
Máme již také prvního sponzora. Rád jsem přijal nabídku naší budoucí členky, paní Miriam Balcarové, provozovatelky Sauny (Svitavská 8, Svitavy 568 02 – tel. 721782743 – MiriamBalcarova@seznam.cz), abychom ustavující schůzi uspořádali v jejím podniku. Ne, účastníci schůze se nebudou muset svlékat – bude to ve společenské místnosti sauny. Sponzorství spočívá v tom, že nebudeme muset platit pronájem místnosti. Samozřejmě, rádi uvítáme i další sponzory. Pokud byste o nějakém možném sponzorovi věděli (nebo sami budete chtít propagovat svou firmu), oznamte mi to na některý z uvedených kontaktů.
Samozřejmě, s každým sponzorem uzavřeme řádnou sponzorskou smlouvu a budeme je (stejně jako naše patronky) uvádět vždy při jakékoli akci klubu nebo při uveřejnění zprávy v médiích. Z výše uvedených řádků vyplývá, že ustavující schůze bude ve Svitavách v jednom z vybraných termínů: v sobotu 10.5. nebo 24.5. 2008. Samozřejmě, že Vás budeme o termínu ustavující schůze informovat.

PhDr. Zdeněk Chmel

Vaše komentáře

Celkem 2 komentáře (0 komentářů čeká na schválení)

28.03.2008 12:40  již přihlásili za členy klubu, už jistě obdrželi předběžnou pozvánku (kdo ji nedostane do 25.3. 2008, nechť se ozve telefonicky, dopisem nebo mailem). Ti, kdo se přihlásí ještě dodatečně, obdrží tito pozvánku, v níž je řada inform

již přihlásili za členy klubu, už jistě obdrželi předběžnou pozvánku (kdo ji nedostane do 25.3. 2008, nechť se ozve telefonicky, dopisem nebo mailem). Ti, kdo se přihlásí ještě dodatečně, obdrží tito pozvánku, v níž je řada informací. rovněž.( Kontakty: 549 257 402, 604 188 676, drzch (at) qu ick.cz.). Ustavující schůze bude v květnu. Ještě nevíme který den, protože to probíhá malým referndem“. Kdo se ustavující schůze zúčastní, získává statut zakládajícího člena. klubu. Další informací, kterou pro Vás mám, je, že klub (ačkoliv ještě není ustaven) už má tři patronky. Jsou to: Mgr. Ilona Manolevská, šéfredaktorka časopisu Meduňka, Mgr. Vlasta Otychová, provozovatelka web. stránek www.tretivek.cz a Jana Kunová, provozovatelka a moderátorka web.stránek www.seniorclub .cz. Máme již také prvního sponzora. Rád jsem přijal nabídku naší budoucí členky, paní Miriam Balcarové, provozovatelky Sauny (Svitavská 8, Svitavy 568 02 – tel. 721782743 – MiriamBalcaro va (at) seznam .cz), abychom ustavující schůzi uspořádali v jejím podniku. Ne, účastníci schůze se nebudou muset svlékat – bude to ve společenské místnosti sauny. Sponzorství spočívá v tom, že nebudeme muset platit pronájem místnosti. Samozřejmě, rádi uvítáme i další sponzory. Pokud byste o nějakém možném sponzorovi věděli (nebo sami budete chtít propagovat svou firmu), oznamte mi to na některý z uvedených kontaktů

28.03.2008 10:51  Maura ()

Vážený pane doktore, tuším, že všechno je v člověku skryto a člověk by se měl naučit žít v jednotě s přírodou, která je v něm i kolem něho. Jiné cesty, podle mého názoru není. Jsem přesvědčená o tom, že přílišná honba za hmotnými věcmi vede k nemocem a strastem, ale současně by měl člověk získávat hmotné statky podle svých potřeb, nikoliv nad jejich limit. Vaše otevřená životní výpověď je ohromným příkladem k lidem, kteří nechtějí moc podvědomí pochopit a uslyšet ten hlas "zevnitř". Děkuji Vám za velký zážitek, který jsem měla při četbě Vašeho článku.
http://www.povidky.pise.cz

Zanechte komentář: