Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Bolí Vás klouby?

Publikováno: 1.06.08
Počet zobrazení: 3952


      Pokud vás bolí klouby, nejste sami. Bolest kloubů sužuje miliony lidí po celém světě a přestože se příčině nelze zcela ubránit, nyní můžete o své klouby pečovat jednoduše a účinně tak, aby se vám od bolesti ulevilo. Tento článek vám vysvětlí jak….

1. Co způsobuje vaši bolest?
Bolesti kloubů dokáží život pořádně znepříjemnit, a to nejen osobám vyššího věku, ale stále více postihují mladší věkovou kategorii. Nejčastější příčinou bolesti kloubů je osteoartróza neboli prostě artróza. Je to odborný název pro onemocnění, při kterém dochází k destrukci postiženého kloubu. Zpočátku se obtíže dostavují pouze při pohybu, později přicházejí i v klidu, a to se stupňující se intenzitou. Trpí hlavně klouby staticky nejvíc zatížené, tedy kyčle, kolena a páteř. Typická je citlivost na chlad a na změny počasí.

2. Jak to v kloubu funguje?
Ve zdravém kloubu existuje rovnováha mezi zatížením kloubních ploch a odolností chrupavky a kosti. S rostoucím věkem nebo při nadměrné zátěži, ať již v důsledku fyzické námahy nebo obezity, dochází k postupnému opotřebení chrupavky, kterou jsou klouby potaženy. Je čím dál méně elastická, její povrch začíná být nerovný, ztrácí schopnost plynulého pohybu, přestává chránit kostěnou část a pružně tlumit tvrdé nárazy. Dochází k omezení pohybu a nastupuje bolest. Typická je takzvaná startovací bolest, která po rozhýbání zmizí, ale v pokročilejších stadiích artrózy trpí nemocný bolestí nejen při každém pohybu, ale i v klidu a dokonce i v noci.

3. Jak to můžete napravit?
Kloubním obtížím se nelze zcela ubránit, protože o nich do značné míry rozhodují dědičné vlivy. Jejich intenzitu ale můžeme velmi účinně ovlivnit sami. Začneme-li se o své klouby včas starat, můžeme se dožít velmi vysokého věku v plném pohybu. Je však třeba dodržovat zdravou životosprávu a svým kloubům v pravidelných kúrách zajistit kvalitní výživu a pohyb.

4. Jak úlevu urychlit?
Preparátů ˝na klouby˝ existuje mnoho, ale jak ukázala řada výzkumů* u závažnějších projevů kloubních obtíží, jsou účinnější ty, které obsahují zároveň glukosamin i chondroitin sulfát. Glukosamin slouží jako stavební látka pro výstavbu a obnovu kloubní chrupavky. Chondroitin je regenerační složka pro zlepšení pohyblivosti kloubů. Ukazuje se, že prospěšnou může být také látka
MSM, která pomáhá odstraňovat otoky a urychluje hojení ran při sportovních zraněních, jako natažení šlach, svalů a vazů. Těmito třemi látkami jsou vybaveny doplňky stravy Proenzi 3 a pro svou účinnost jsou velmi oblíbené u tisíců spokojených uživatelů. Ověřte si, zda i Vámi užívaný preparát obsahuje glukosamin i chondroitin sulfát v dostatečném množství.

5. Proč záleží na obsahu účinné látky?
Kromě toho, jaké účinné látky kloubní preparát obsahuje, je důležité všímat si také, jaké množství těchto látek je v denní dávce preparátu obsaženo. Obecně platí, čím vyšší obsah účinných látek, tím výraznější bude účinek na obnovu kloubní chrupavky a ústup bolesti. Ve většině klinických studií* je nejčastěji zmiňována denní dávka 1500 mg glukosamin sulfátu a 1200 mg chondroitin sulfátu. Přípravky Proenzi 3 a Proenzi Premium nabízí kombinaci zmíněných látek v doporučeném množství. Při výběru kloubního přípravku zvolte ten, který bude skutečně účinný!

6. Jak získáte jistotu obsahu účinné látky?
Bohužel ne vždy složení uvedené na obalu odpovídá skutečnému obsahu látek v tabletě. Vybrat bychom si proto měli toho výrobce, který je schopen prokázat 100% kvalitu a obsah účinných látek. Vodítkem je např. certifikát Good Manufacturing Practice (GMP). Výrobce, který je držitelem GMP, splňuje nejpřísnější kritéria na kvalitu a výrobní proces, které jsou vyžadovány při výrobě léčiv, nikoliv pro doplňky stravy. Společnost Walmark je nejen držitelem certifikátu GMP, ale navíc investuje mimořádně vysoké částky do vybavení laboratoří kontroly a jištění jakosti a také do měření obsahu účinných látek ve výrobcích.

7. Jak problémy s klouby vyřešili ostatní?
˝Vážení přátelé,
chtěla bych vám poděkovat za váš výrobek Proenzi 3, který užívám přes 1 rok a moc mi pomáhá. V době než mi byl mojí lékařkou doporučen jsem měla bolesti v kolenou a kyčlích. Asi po 2 měsících užívání Proenzi se mi výrazně ulevilo. Dodržuji dávkování podle návodu a jsem prakticky bez potíží. Proto vám to píšu, abyste věděli, že váš výrobek je dobrý. Je mi 72 let. Přeji vám pevné zdraví.˝
V. K., Praha

˝Dobrý den,
chtěla bych se s Vámi podělit o své pocity s užíváním přípravku Proenzi 3. Již dvakrát jsem vyzkoušela Proenzi 3 po 180 tabletách. Mám revmatoidní artritidu a tento produkt se mi osvědčil. Bolesti velkých kloubů se natolik zlepšily, že jsem mohla snížit dávky antirevmatik. Na závěr bych chtěla říci, že i moje 83-letá maminka užívá Proenzi 3 a je s ním spokojená.˝
J. P., Česká Třebová

(Dosažené výsledky se přirozeně liší případ od případu a další názory uživatelů Proenzi a mnoho jiných informací o produktu proto naleznete na www. proenzi.cz nebo na bez platné infolince 800 900 776.)

8. Proč zvolit Proenzi, když jsou na trhu desítky preparátů nabízejících pomoc při bolestech kloubů?
- Proenzi 3 je účinnější: Proenzi 3, to jsou 3 nejúčinnější látky využívané v terapii artrózy obsažené v optimálním množství.
- Skutečně komplexní péče pro bolavé a namáhané klouby i páteř: každá z obsažených látek působí jiným mechanismem, vzájemně se doplňují a mají tak širší spektrum účinků na kloubní chrupavku.
- Poskytuje výživu kloubům a má pozitivní vliv na pohyblivost a zmírnění bolesti kloubů.
- Dlouhodobá účinnost: efekt přetrvává 2-3 měsíce po dokončení užívání.
- Ověřeno na tisících spokojených uživatelů, kteří důvěřují značce Proenzi.
- Výhodná cena: Proenzi 3 vám poskytuje jistotu vyhledávaného kloubního preparátu, a to včetně výhodných cen účinných látek v denní dávce.

Přípravky Proenzi můžete zakoupit v každé lékárně nebo na dobírku na internetové adrese http://www.proenzi.cz. Rádi zodpovíme vaše dotazy na bezplatné infolince 800 900 776.
Proenzi pro vás vyrábí firma Walmark, a.s., největší středoevropský výrobce doplňků stravy.

Zdroj: ProBull s.r.o. – J. Quisová

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

17.03.2009 15:28  Zdenka

Dobrý den .Já mám od lekaře naordinovanýCondrosulf je lepší Proenzi chtěla bych něco co je opravdu kvalitní. Již od ledna mě trápí koleno a kyčle v koleně mám neustále bolest.I po vytažení vody a opichu měla jsem to již 2XA ne to přestat hlavně při chuzy to bolí.Chodím k Ortopedovi ale nic na mě nepusobí.Děkuji za odpověd Václavkova

Zanechte komentář: