Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak využívat moc našeho podvědomí – 21

Publikováno: 20.06.08
Počet zobrazení: 1928


      Autor článku: PhDr. Zdeněk Chmel
Možná, že někoho napadne, proč v rubrice ZDRAVÍ mluvím o úspěchu. Myslím, že to sem patří. Už proto, že každý neúspěch může působit nejen na naši psychiku, na naši náladu, na naše duševní klima. Už jsme si také dříve naznačili, že může být příčinou nejen duševní, ale i tělesné nemoci. Na druhé straně úspěch nás motivuje k další práci, k dalším činům.

Také jsme si říkali, že život je příliš krátký na to, abychom si mohli dovolit mrhat časem. Proto znovu opakujme: Neodkládejme svá rozhodnutí, zbavme se váhavosti. Buďme nároční v prvé řadě na sebe a pak i na ostatní. Vždycky trvejme na kvalitě a buďme přesvědčeni o tom, že každý den pro nás znamená i novou příležitost.
Proto svědomitě pracujme, ale také si užívejme života. Prožívejme s radostí i své drobné úspěchy. Pamatujme i na to, že kromě obsahu je důležitá i forma. Dbejme na svůj vzhled a ˝neverbální komunikaci˝, tedy gestikulaci a mimiku.
Jimi totiž na sebe často prozradíme víc než slovy.
To všechno nejsou v porovnání s naším velkým cílem žádné maličkosti, jak se může někomu zdát. To poznáme, až tyto ˝maličkosti˝ v našem jednání lidé dříve nebo později ocení. Stejně, jako když budeme dodržovat zásady bontonu.
Například nenechávejme nikdy nikoho na sebe čekat, choďme vždy včas. I to pozitivně ovlivní naši cestu k úspěchu. Víte o tom, že cizinci jako velmi negativní vlastnost Čechů hodnotí právě nedochvilnost? A mimochodem, víte co prohlásil admirál Nelson? ˝Za všechny úspěchy v životě vděčím tomu, že jsem byl na místě vždy o čtvrt hodiny dříve než jsem byl povinen.˝
Jak sami vidíte, cesta k úspěchu není složitá, pokud si nebudeme sami klást překážky. Například tím, že si budeme připouštět komplikace, které si někdy sami namlouváme a nebo jež nám občas namlouvají jiní. Zejména ti, kteří nás
chtějí od nové cesty odradit. Nenechme si namluvit ani takové falešné mýty, jako je varování, že ˝úspěch kazí lidi˝. To je stejný nesmysl, jako kdyby nám někdo tvrdil, že šlehačka kazí dort.
My si ovšem můžeme tu naši cestu k úspěchu a štěstí usnadnit ještě i tím, že použijeme techniku myšlenkového ovlivňování podvědomí. Ta spočívá v tom, že přimějeme své podvědomí, aby přijalo přání, které mu předá naše vědomí. Když říkám ˝přimějeme˝, tak nemyslím přinutíme! Každé násilné duševní úsilí je odsouzeno k neúspěchu, a dokonce se může změnit ve svůj opak. Nepokoušejte se podvědomí vnutit představu pouze silou vůle. Každé nadměrné úsilí je důsledkem strachu a ten stojí v cestě úspěšnému řešení problému. Představa má přitom větší cenu než tisíc slov. Podvědomí uskuteční každý obraz, který s vírou vytvoříte ve svém duchu. Mnoho lidí přitom ztroskotá při hledání štěstí a úspěchu pouze tím, že nemohou uvěřit, že lze bránu ke štěstí otevřít a neznají k ní klíč.
Tím klíčem je správná sci-modlitba. A tu správnou modlitbu můžeme vytvořit, když dodržíme tři zásady.
1. Uvažujeme o všech aspektech, tedy hlediscích, okolnostech a stránkách svého problému.
2. Pověříme své podvědomí, aby našlo řešení, které může znát jen ono samo.
3. Budeme pevně přesvědčeni o tom, že naše záležitost bude vyřízena co nejlépe a nejrychleji .

Při formulování našeho přání nesmí být žádné: ˝chtěl bych, abych mohl˝ nebo ˝Doufám, že se najde východisko˝. Tím bychom jen oslabovali sílu své sci-modlitby.
Příště si uvedeme příklad takové sci-modlitby zaměřené k dosažení úspěchu.

Zdroj: Z. Chmel, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: