Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Péče o nehty

Publikováno: 12.09.08
Počet zobrazení: 2414


      Autorka: JUDr. Irena Novotná
Přírodní kosmetika se dá využít i pro krásu nehtů. Choroby nehtů jsou většinou způsobeny výživou. Lámavost nehtů je způsobena nedostatkem železa, hořčíku nebo křemíku. Železo nám dodají játra, vejce, špenát, petržel, hrášek, mrkev, droždí, hnědý nerafinovaný cukr.. Hořčík získáme z pšeničných klíčků, ryb, mandlí, mléka, kaviáru, řepy, listové zeleniny. Oba prvky obsahuje celozrnná mouka a sója. Křemík nám dodá přeslička.
td>

Přeslička pěstí nehty

Jak na to ?
Nať přesličky na čaj rozdělíme na dvě části, jednu část nati jen spaříme vroucí vodou a druhou část necháme alespoň 10 minut vařit. Slijeme a vypijeme, pokud nám čaj zbude, můžeme si udělat koupel pro nehty, pokud ho zbude dost, prospěje i opláchnutí vlasů. Stejně tak ztrátu lesku nehtů působí nedostatek železa. Nehty suché, lámavé, lžícovitého tvaru – problémem je v tomto případě opět nedostatek železa a navíc vitamínu A, který (nebo jeho provitamín karoten) najdeme ve špenátu, kapustě, mrkvi, rajčatech, mléku, citronech, banánech, vejcích, celozrnných obilovinách a také v rybím tuku.

Zánět nehtového lůžka
Na zánět nehtového lůžka aplikujeme obklady z kaše z mletého semene pískavice řecké seno a potíráme tinkturou z lichořeřišnice větší.
Pískavice řecké seno (Trigonella foenum – graecum)
Tato léčivá bylina je účinným prostředkem při žilních onemocněních, zejména křečových žilách a hemeroidech. Má protizánětlivý účinek, a používá se také jaké přírodní léčivý prostředek při revmatismu a onemocněních kloubů.

Tinktura z lichořešnice větší
Rostlina vykazuje významné účinky antibiotické a antibakteriální,zejména v oblasti urogenitální a oblasti dýchacích cest Kosmeticky se užívá pro podporu růstu vlasů,proti jejich vypadávání,proti lupům. Tinktura se dávkuje 3xdenně 15 kapek

Masáž nehtů citronem
Zbude-li nám slupka z citronu, bylo by trestuhodné ji vyhodit. Nakrájíme ji na kousky a těmi potom postupně masírujeme jednotlivé nehty. Prospěje jim to a navíc se i nepatrně vybělí. Na suché nehty pomůže též koupel v teplém oleji. Vlejeme jej do misky a ponoříme nehty nebo provádíme masáž jednotlivých nehtů plátýnkem namočeným v oleji.

Malá poznámka na závěr:
Přírodní přípravek pomáhá, ale neuzdravuje. To je třeba mít na paměti a pokud naše podvědomí vysílá varovné signály vzhledem k našemu aktuálním zdravotnímu stavu, je na místě navštívit lékaře. Přírodní produkty jsou účinné potud, pokud je vědomě přijímáme a věříme jim. Bylinky rozhodně napomáhají k očistě našeho organismu i psychické rovnováze. Ale pozor! Ne každý je snáší a ne každá může ˝zabrat˝. Znám lidi, kteří nemohou pít heřmánek.A přeci je to vychvalovaná bylinka téměř na celém světě. Všechno je třeba brát s rozumem, vírou a láskou.

Autor: JUDr. Irena Novotná, foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: