Dnes je 16.09.2024, Svátek má Ludmila, zítra Naděžda

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Prázdniny Made in Taiwan 2

Publikováno: 7.09.08
Počet zobrazení: 1630


      Autorka článku: Mgr. Veronika Škvárová
Pojďme pokračovat v cestování po Taiwanu v místech, kde jsme včera přestali. Stále ještě je toho hodně k vidění.

Vzdušnou čarou 50 kilometrů na východ od Tainanu se nachází oblast Maolin, jedná se o horskou oblast, jíž probíhá asi 25km dlouhá silnice, podél níž je mnoho přírodních zajímavostí, turistických cest a několik vesnic s velmi dobře zachovalou původní taiwanskou kulturou. Je to oblast nově otevřená turismu, tudíž není ještě moc zasažena komercí. Oblast nabízí dobré spojení krásy přírody a tradiční kultury.
Na východním pobřeží nezapomeňte navštívit národní park Taroko Gorge. Je to asi 50 kilometrů dlouhý úzký skalnatý mramorový kaňon vymletý řekou. Časem se tu vytvořily zajímavé skalní útvary a lidé mezi skalami vybudovali několik chrámů. Je tu několik turistických cest, které vedou tunely ve skalách či po prudkých svazích hor, turistika v tomto parku, či jen průjezd autem a zastavení u každé zajímavosti je nevšedním zážitkem. Taiwanci považují Taroko za to nejlepší, co je na v jejich zemi k vidění.

Dále je zajímavé objet Taiwan autem či autobusem kolem dokola, velké části pobřeží totiž nabízejí zajímavé výhledy a neobvyklé přírodní útvary. Ty nejzajímavější části pobřeží jsou označeny jako ˝scenic area˝, podíváte-li se na mapu, zjistíte, že je tak označena polovina taiwanského pobřeží. Zajímavé a nezapomenutelné zážitky nabízí přejezd centrálního horského masívu, který leží ve výšce kolem 3000 m.n.m. Na kouzlu výhledům mohou přidat mraky, když jsou níže než vrcholky hor.
Nezapomeňte na odpočinek v termálních pramenech, na Taiwanu jich je nespočet a jsou rozmístěny tak, že ať jste kdekoliv, vždy v okolí na nějaký natrefíte.

Praktické informace: Ve všech národních parcích a přírodních rezervacích jsou informační kanceláře, kde dostanete plánek oblasti s vyznačenými zajímavostmi a turistickými značenými cestami, kde je u každé cesta napsána její obtížnost. Na náročné cesty je nutné povolení. Turistické informační kanceláře jsou v každém městě či jinak zajímavé oblasti.
Klima je subtropické, návštěva Taiwanu je lepší na jaře či na podzim.
Zdravotní či bezpečnostní riziko nehrozí žádné.
Životní úroveň na Taiwanu odpovídá životní úrovni v ČR.
Veřejná doprava je dobrá, lze se dostat kromě centrálního horského masívu kamkoliv.
Cena dovolené: pokud se spokojíte s ubytováním turistické kategorie se společným sociální zařízením a se stravováním mimo restaurace, stačí vám 1000Kč na osobu a den a to vám zbude ještě i na dárky a suvenýry. Jídlo je stejně drahé jako v ČR, vstupné do státních zařízení a přírodních rezervací většinou není žádné nebo jen symbolické, ubytování a doprava jsou na Taiwanu dražší než v ČR. Doprava na Taiwan – záleží, zda se naskytne nějaká výhodná letenka, pokud ne, mělo by být možné pořídit letenku i se všemi poplatky za cenu do 25000Kč. Přímá linka z Prahy na Taiwan nelétá, ale ve spojení s letem ČSA nabízí obě taiwanské letecké společnosti (Eva Air a China Airlines) pohodlné spojení mezi Prahou a Taipei.
A to nejdůležitější na konec: pro návštěvu Taiwanu nepotřebují čeští občané vízum – stačí platný pas!
Zdroj a foto: Mgr. Veronika Škvárová

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: