Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Italské dobroty

Publikováno: 21.11.08
Počet zobrazení: 1725


      Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
Někdy se přihodí, že nás překvapí někdo, kdo se pozve na návštěvu.Nevíme, co bychom podali, zvláště, když jsme v časové tísni. Doporučuji následující opečené chlebíčky, které jsou zajímavé a jejich příprava nezabere čas.

OPEČENÝ CHLEBÍČEK SE SARDELKAMI

Ingredience:
10 – 12 porcí bílé veky

Tvrdý sýr dle naší preference

50 g sardelových filet

3 ks vajec
½ šálku vlažného mléka

2 lžíce mouky
sůl a pepř podle chuti
olej na smažení podle potřeby

Postup:
Veku nakrájíme šikmými řezy na tenké krajíčky. Na polovinu krajíčků rozložíme plátky sýra, na nudličky nakrájené sardelky, opepříme, přiklopíme druhou polovinou krajíčků a sepneme párátkem. Sendviče namočíme v mléce, obalíme v mouce, v osoleném a rozšlehaném vejci a rychle osmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Z osmažených chlebů vyndáme párátka a chlebíčky necháme okapat na savém papíře.

OPÉKANÝ CHLEBÍČEK PO ŘÍMSKU

Ingredience:
10 – 12 porcí bílá veka

2 ks vajec
½ šálku teplého mléka

½ lžičky soli

olej na smažení podle potřeby

Veku nakrájíme příčnými řezy na tenké krajíčky. Rozložíme je na plochou mísu, pokapeme osoleným, v mléce rozšlehaným vejcem a necháme dobře provlhnout. Jednotlivé kousky klademe do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.

OPÉKANÝ CHLEBÍČEK PO NEAPOLSKU

Ingredience:
10 – 12 porcí bílé veky

5 ks sardelových filet
10 ks tenkých plátků sýra bel paese (dávám i běžný plátkový sýr)
10 ks oloupaných rajčat

mletý černý pepř dle chuti
oregano dle chuti
olej na smažení dle potřeby
máslo na vymazání formy1 lžička

Postup:
Veku nakrájíme příčnými řezy na tenké krajíčky a po jedné straně je opečeme v rozpáleném oleji dozlatova. Pak je dáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky osmaženou stranou nahoru. Na každý krajíček chleba položíme plátek sýra ve velikosti plátku chleba,
½ sardelky nakrájené na nudličky a 2 plátky oloupaného rajčete. Povrch posypeme troškou oregana, opepříme čerstvě mletým pepřem, v horké troubě několik minut zapékáme.

Můžete si pustit fantazii na procházku a vymýšlet další vlastní recepty pro opékané chlebíčky. Zapékat můžete šunku, některé druhy trvanlivých salámů, různé druhy sýrů, přidávat můžete i nejrůznější zeleninu. Vše podle vaší chuti.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: