Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Netradiční vánoční cukroví
CUKROVÍ Z ORIENTU Ingredience – asi na 2 tucty Příprava: Máte také zajímavý tip, co bychom měli vyzkoušet? Chcete se podělit o nějakou dobrotu, či tradiční vánoční pokrm? Budeme rádi, když vaše recepty vložíte do komentářů a obohatíme tak naše vánoční stoly.
Všude se peče… nevíme sice, jak u Vás doma, ale ve všech časopisem na trhu určitě ano. Tak abychom nebyli pozadu, pojďme vymyslet něco, co nikde jinde nenajdete (nebo ano?). Tak ať to u vás doma hezky voní…
2 hrnky polohrubé mouky + víc na vyválení
2 lžíce pomletého čínského, nebo japonského zeleného čaje
1/2 lžičky stolní soli
225g másla pokojové teploty
1/2 hrnku jemného krystalového cukru
Do malé misky přesít mouku, čaj a sůl. Dát stranou. Do jiné mísy vložit máslo a našlehat ho do lehka. Přidat cukr a našlehat do světla. Přidat mouku a zašlehat ji tak, aby se jenom spojila na těsto, když se smáčkne dvěma prsty.
Položit těsto na pečící papír, nebo pergamentový a vyválet ho na 12mm. Nechat zchladit těsto v chladničce po 30min.
Předehřát troubu na 165°C. Vyložit dva plechy pečícím papírem. Z těsta vypíchat lístkovou formičkou lístky. Přendat je na připravené plechy a udělat nahoře lístků jejich detail pomocí ostrého malého nožíku. Zchladit. Odřezky těsta se mohou znovu použít.
Péct lístky do pevna a když se začínají tak trochu barvit, asi 15-20min. Rotovat plechy uprostřed doby pečení.
Nechat lístky úplně vychlanout na mřížce a skladovat je ve vzduchotěsných nádobách.