Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Netradiční vánoční cukroví

Publikováno: 23.11.08
Počet zobrazení: 3045


     
Všude se peče… nevíme sice, jak u Vás doma, ale ve všech časopisem na trhu určitě ano. Tak abychom nebyli pozadu, pojďme vymyslet něco, co nikde jinde nenajdete (nebo ano?). Tak ať to u vás doma hezky voní…

CUKROVÍ Z ORIENTU

Ingredience – asi na 2 tucty
2 hrnky polohrubé mouky + víc na vyválení
2 lžíce pomletého čínského, nebo japonského zeleného čaje
1/2 lžičky stolní soli
225g másla pokojové teploty
1/2 hrnku jemného krystalového cukru

Příprava:
Do malé misky přesít mouku, čaj a sůl. Dát stranou. Do jiné mísy vložit máslo a našlehat ho do lehka. Přidat cukr a našlehat do světla. Přidat mouku a zašlehat ji tak, aby se jenom spojila na těsto, když se smáčkne dvěma prsty.
Položit těsto na pečící papír, nebo pergamentový a vyválet ho na 12mm. Nechat zchladit těsto v chladničce po 30min.
Předehřát troubu na 165°C. Vyložit dva plechy pečícím papírem. Z těsta vypíchat lístkovou formičkou lístky. Přendat je na připravené plechy a udělat nahoře lístků jejich detail pomocí ostrého malého nožíku. Zchladit. Odřezky těsta se mohou znovu použít.
Péct lístky do pevna a když se začínají tak trochu barvit, asi 15-20min. Rotovat plechy uprostřed doby pečení.
Nechat lístky úplně vychlanout na mřížce a skladovat je ve vzduchotěsných nádobách.

Máte také zajímavý tip, co bychom měli vyzkoušet? Chcete se podělit o nějakou dobrotu, či tradiční vánoční pokrm? Budeme rádi, když vaše recepty vložíte do komentářů a obohatíme tak naše vánoční stoly.

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

24.11.2008 04:38  Ludmila

Přidávám recept na zázvorky, máme je moc rádi a krásně voní po bytě. Potřebujeme 560 g hladké (nebo i polohrubé) mouky, 500 g moučkového cukru (může být i méně, podle chuti každého), 4 celá vejce, 30 g mletého sušeného zázvoru, 1 prášek do pečiva, kůra z 1/2 citronu. Cukr, zázvor, vejce a žloutky třeme v míse tak dlouho, až vše zhoustne. Poté přidáme většinu mouky smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Na vál dáme zbytek mouky a těsto ještě dopracujeme a až potom těsto vyválíme asi 3 mm silnou placku. Vykrajujeme různé tvary na pečícím papírem vyložené plechy a necháme do druhého dne (nebo alespoň cca 3 hodiny) usušit. Druhý den pečeme na pečícím papíru ve středně vyhřáté troubě na 150~C téměř do zlatova. Délka pečení záleží na velikosti cukroví a jeho tloušťce. Zázvorky nesmí být moc upečené, jenom zespodu nafouklé. Mají mít skoro bílou barvu. Nejlépe se pozná, je-li zázvorka upečená, když jednu zdvihnete a podíváte se na její spodek. Zázvorka drží pohromadě a je zespodu skoro nepoznatelně narůžovělá.

Zanechte komentář: