Dnes je 18.10.2024, Svátek má Lukáš, zítra Michaela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Přesadíme důchodce

Publikováno: 7.12.08
Počet zobrazení: 2846


      Autorka článku: ELENA
Že v zimě není vhodný čas na přesazování čehokoli? To vůbec nevadí, třeba se přesazení neujme. Nejde mi teď ani tak o seniory žijící v páru, ti zvýšení nájmu a elektřiny a plynu nějak zvládnou. Ale ti samostatně žijící už stěží. Četla jsem pojednání na téma, že tedy musí změnit bydliště a najít si menší či levnější byt. Ale to taky není ideální řešení. Nevhodné přesazení může být příčinou zániku.

Měli bychom jim spíš pomoci zůstat tam, kde jsou zvyklí, kde to mají rádi, kde mají spřátelenou kočku od vedle nebo krmítko pro ptáky na dvoře, na němž se sejdou s dětmi ze sousedství. Produktivní generace ví, že si musí ušetřit na zdraví a důchod, generace 60+ to nevěděla a tudíž se podle toho nemohla zařídit. Co s tím? Že by pomohli naši zákonodárci?
Nedejte se vysmát, ti těžko. Když dokáží 8x hlasovat na téma zda bod číslo 7 bude následovat po bodu číslo 6, nelze od nich očekávat nějakou zásadní pomoc.
A pak, nač ztrácet čas s důchodci. Jejich volební hlas není tak důležitý – a kdo ví, zda se voleb vůbec dožijí.

Tak šťastné a veselé – a bez přesazování. Ono to zas nějak dopadne. Jako všechno. Teď jde jen o to, jak.

Zdroj a foto: ELENA

Vaše komentáře

Celkem 16 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

14.12.2008 17:48  Vladimír

Pro Thea Ptáte se,kdo se z těch 2.5 milionu důchodců ozve.Máte pravdu.Ozývá se nás opravdu málo.Zoufale málo. A to je právě to,co našim politikům úžasně vyhovuje.Pokud se nás ozve 200,klidně naše dopisy a e-mal hodí do koše a vůbec nás nebudou brát na vědomí.V horším případě si o těch několika "hlupácích" budou vyprávět ve svém stranickém klubu při sklence francouzkého koňaku.Ale pokud nás, kteří se budeme pravidelně a dlouhodobě ozývat bude 100 nebo 150 tisíc,tak to už do koše házet nebudou moci a budou nás MUSET brát vážně.Napište našim ministrům,poslancům a senátorům a sdělte jim,že jsou vlastně našimi zaměstnanci a že je živíme z našich daní.ŘEKNĚTE JIM,že jsou na svých výnosným místech proto,aby se starali o nás občany a blaho této země.ŘEKNĚTE JIM,že je tak královsky neplatíme za to,aby si s lobisty domlouvali své špinavé kšefty a zabezpečovali se finančně na několik generací dopředu.ŘEKNĚTE JIM,že jsme to my současní důchodci,kteří vytvořili hodnoty,se kterými ONI dnes tak špatně nakládají.LIDÉ ZVEDNĚTE SE A JEDNEJTE DOKUD JE ČAS... nebo opravdu čekáte až jako důchodci skončíte na ulici a u popelnic ????

12.12.2008 16:43  Vladimír

Máte pravdu Lidko.Všichni jsou se svým důchodem spokojeni.A když jim někdy v budoucnu nějakou tu stovku třeba uberou,ohnou se jako tráva ve větru a budou čekat až přestane foukat.Prostě takový jsme my Češi.Naštěstí ne všichni.Tak budeme hledat ty co spokojení nejsou a chtějí pro to něco udělat.Co se nám může stát.Z práce nás nevyhodí a důchod nám snad nevezmou. I když..... Jinak Lidko myslím,že jsme možná sousedi.Prosím napište vladimir2005@volny.cz

12.12.2008 12:04  Lidka

Ale jak vidíte Vladimíre, tak si tady povídáme spolu. A i když hezky, nikdo jiný se neozve. Já jdu tedy péct cukroví a budu u toho přemýšlet, co dál. Musíme kontaktovat přímo MPSV. A i když to skončí u nějakého úředníka, musí odpovědět. Máte velmi dobrý sloh i přehled, napište pár článků do tisku. To by mělo možná ještě větší důraz. Bude to číst mnohem víc lidí. Přeji hezký den ze zasněžených Jizerských hor! PS: řekla bych, že to není o bázni, ale rezignaci. A to je snad ještě horší.

12.12.2008 10:52  Vladimír

Opravdu bychom neměli čekat na to, až nám v lednu laskavě něco přidají nějakých 300 Kč,ale měli bychom prostě a jednoduše ŽÁDAT.Většinu toho na čem dneska současná vláda profituje jsme vybudovali my,dnešní důchodci.Počínaje první dálnicí D-1(ze které dne vybírají miliardové poplatky, přes tepelné a jaderné elektrárny jejichž současní majitelé nám několikrát do roka zdražují elektřinu,stovky tisíc panelových bytů,které byly nedávno nazývány králikárnami a dnes jsme rádi že je máme (ne každý z těch kteří toto prohlašovali si mohl koupit vilu v Praze,Dělostřelecké ulici) stovky průmyslových podniků,které dnes stát prodává za účelem jejich likvidace.A hlavně když má stát dostatek finančních prostředků na vyživování lidí,kteří jsou programově a dlouhodobě nezaměstnaní,někteří již od roku 1990,tak proč bychom my důchodci měli držet hubu a krok a spokojit se s almužnou,kterou nám stát poskytuje.Nebojme se a ŽÁDEJME.Žádejme ne 5% k důchodu ročně,ale chtějme ke každému důchodu 50% jednorázově. Stát na to má,stačí když nebude nesmyslně rozhazovat a může svým důchodcům zajistit důstojné stáří.Sjednoťme se a vzchopme se.A přestaňme se už konečně BÁT.....

11.12.2008 12:13  Lidka

Dobrý den! Já už jsem psala, že pokud je někdo trochu lepší počítačový expert než já a založil by samostatné stránky, možná by to pomohlo. Dneska už hodně seniorů se baví s PC. Máme na to čas. Buď by to věci pomohlo a nebo ne. Ale za zkoušku by to stálo. Musí nás být přeci víc slyšet a to by byla šance. Buďme tedy opozicí, když nás jako rovnocenné občany neberou. Ne politickou, ale občanskou. Teď mě napadlo třeba i občanské sdružení, které už má šanci se pěkně ozývat. Přece si nebudeme jenom naříkat na nemoci a vzdychat, že na to nemáme. Ten internet má tu výhodu, že nejsme závislí místně. Třetí věk nás trochu popíchnul, možná, že by stačil pro začátek samostatný názorový blok. Nevím - ozvěte se, koho něco napadá a rád by se připojil! Zdravím všechny, kdo nechtějí jenom trpělivě čekat na to, co nám v lednu milostivě přidají!

11.12.2008 09:38  Vladimír

Lidko s vašim posledním vyjádřením lze jenom souhlasit.I já jsem po roce 1989 nastoupil do zaměstnání ze kterého mne po roce 1971 z politických důvodů vyhodili a které mne bavilo.Bohužel mne zde v roce 1990 přijímali zpět lidé,kteří mne v roce 1971 vyhazovali.Nic moc se tam nezměnilo.Mocní z husákových dob jenom zahodili rudé legitimace,přihlásili se do Občanského fóra,později do ODS a ČSSD a dále zastávají vedoucí funkce.Jedinou šancí je vyčkat až tito lidé vymřou a doufat,že si do té doby nevychovají rovnocenné nástupce.Od těchto lidí nemůžeme čekat nic dobrého ať jako normální občané,tím méně jako důchodci.Podruhé bohužel,dnešní mladí kteří nastupují do funkcí jsou ve velké většině lidé,kteří znají jenom bezohlednou dravost, úspěch a peníze za každou cenu.Připouštím,že existují výjimky,ale je jich velice málo.Od těchto lidí nemůžeme čekat,že je budou zajímat nějací důchodci.Máte pravdu Lidko,že je třeba s tím něco dělat.Ale co? Máte nějaký nápad? Pokud ano,rád vás podpořím.Vladimír

10.12.2008 22:15  Lidka

Vladimíre, já jsem měla a mám dobrý život. Patřila jsem sice do té druhé skupiny, ale samozřejmě, že to nemůžu srovnávat s politickými vězni. To v žádném případě. "Ale čert to vem!" Po roce 1989 jsem konečně mohla na vedoucí funkci, se slušným platem (to nemyslím 30 a více tis.) a teď i o něco víc než průměrným důchodem. Je fakt, že místo dovolené jsem dělala brigádu, abych si mohla dát do kupy bydlení. Poslední dovolenou jsem měla asi před 25 roky. Ale to bylo moje rozhodnutí. Našetřené peníze jsem investovala do bydlení a tak vycházím. Ale šíleně mě také štve neustálé zvyšování energií, stejně jako placená zdravotní péče, daně a poplatky atd. Měla jsem o růstu životní úrovně jinou představu. Korupce, arogance politiků (všech stran) je neskutečná a nám šoupnou třičtyři stovky a prý nám to pokryje růst nákladů. Kecy,kecy a ještě je to tak prezentováno, že to budí nevoli a nepřejícnost seniorům. Tak to jsem vypsala pár bodů, co mě trápí a cítím potřebu něco s tím dělat! Dobrou noc!

10.12.2008 12:16  Vladimír

Vážená paní Lidko,nevím jak jste prožila život vy (zda jste to měla lepší a nebo jste patřila do skupiny kde už to tak dobré nebylo - zeptejte se politických vězňů z Jáchymova a Příbrami) ale musím vám oponovat.Právě politici a politická reprezentace rozhoduje o tom,jak se my důchodci budeme mít.Souhlasím s vámi,že komunální problémy jsou pro nás důchodce důležité,ale bohužel my potřebujeme hlavně zlepšení finančních podmínek a o tom právě rozhodují politici.To že budete mít posypané chodníky a zvýšené nástupní ostrůvky u vlaků za vás zvyšující se nájem,ceny potravin,zvyšování poplatků kam se podíváte nikdo nezaplatí.Bohužel,k tomu potřebujete peníze..

09.12.2008 21:35  Lidka

Já bych sem vůbec netahala politiku. To už máme skoro všichni za sebou, ať už v partaji (ti to měli lepší) a nebo bezpartijní (tam už to tak dobré nebylo). Mě třeba i mrzí, že na komunální úrovni se ve prospěch seniorů málo vynakládá financí. A kolikrát to jsou finančně nenáročné akce, jako např. zvýšené nástupní ostrůvky u vlaků, v zimním období neposypané chodníky. neupravené přechody, no prostě by se toho našlo hodně. Tak založte někdo webové stránky nebo blog a můžeme něco vymýšlet. Času máme na to dost. Přeji dobrou noc!

09.12.2008 18:48  Vladimír

Plně souhlasím s paní Libusjou.Ta doba,kdy bychom se měli tvrdě ozvat už dávno nastala.Bohužel jako důchodci jsme naprosto nejednotní,mnohdy rozhádaní a navíc i politicky roztříštění.A to našim mocipánům velice vyhovuje.Jednou za rok nám přidají k naši žebračence 350 Kč a jak řekl darebák s velkýma gulema,to jim musí stačit i na poplatky u lékaře.Tyhle lidi naše problémy vůbec nezajímají. Zeptejte se kolik měsíčně pobírá náš český europoslanec ?A kolik pobírá jeho asistent,kterým je buď manželka,syn a nebo dcera.Vážené babičky a dědové.Jen jeho příspěvek na denní stravu představuje daleko více,než vy berete měsíční důchod.Tito lidé pro vás nehnou ani prstem.Vezměme náš život který nám ještě zbývá už konečně do vlastních rukou a řekněme DOST...

08.12.2008 17:25  Libusja

Vážení spolutrpící! Myslím, že už nastává doba, kdy bychom se měli tvrdě ozvat.Když tak koukám na ty potentáty nahoře a všechny jejich početné "podržtašky", tak to my důchodci se ještě pěkně nadřeme, než se alespoň části zbavíme.Je tam fůra starých chlapů, někteří už možná tajně nosí "pemprsky", ale to nevadí, ti místo mladým nezabírají! Je to vina mladých, vzdělaných lidí, že do politiky nejdou a nesnaží se udělat všechno lepší jak pro sebe, tak i pro nás.A hlavně teď se zase bude všechno svádět na krizi a budou nás odírat, jak se jim zlíbí.Nás důchodců je mnoho, tak proč se nezačít sjednocovat?

07.12.2008 23:04  Ikouš

A to si řada mladších myslí, že jim ubíráme na tomto světě místo,chceme jíst, bydlet, oblékat se, pečovat o zdraví a nedej Bůh ještě pracovat! Cituji: vrať se do hrobu babo a nezabírej místo! Tohle jsem slyšela od jednoho hulváta, takže si myslím, že vládou počinaje, v čele s tím frajerem s velkými gulami, přes parlament a senát jsou tam samí hulváti. Vždyť oni si myslí to samé. Jsme na obtíž milí soukmenovci. a že jsme jim na ten jejich blahobyt celý život vydělávali, to nechtějí slyšet.

07.12.2008 21:40  Theo

Magardic: Kdo z těch 2,5 milionu se ozve?

07.12.2008 17:38  Lidka

Vážené seniorky a senioři, opravdu nesmíme házet flintu do žita, jak říká magardic! Vždycky jsem tvrdila, že dvoučlenná domácnost důchodců se dá utáhnout, ale jednomu je krušno. Musíme se víc ozývat, jinak s námi budou zametat a z toho nemám dobrý pocit. Musíme přemýšlet, co s tím! Máme na to!

07.12.2008 10:27  magardic

Jestliže je důchodců (nejen starobních) zhruba 2,5 milionu, tak bych řekl, že jejich volební účast a vyjádření názoru je velmi důležité. Jenom neházet flintu do žita.

07.12.2008 09:39  Jára

"Nevhodné přesazení může být příčinou zániku..... "někdy mně napadá - není to záměr? I přes tento můj osobní dojem Vám všem přeji krásný nový rok a hodně pevné zdraví!

Zanechte komentář: