Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak využívat moc našeho podvědomí – 47

Publikováno: 23.01.09
Počet zobrazení: 1284


      Autor článku: PhDr. Zdeněk Chmel
Před týdnem jsem psal o ˝neodvratnosti˝ osudu, o horoskopech a slíbil jsem, že napíši o ˝zákonu života˝ či úspěchu, který je zákonem víry a pozitivního myšlení, zatímco ˝zákon smrti˝ (či nezdaru) je zákonem pochybování a negativního myšlení. Jde totiž o to, že neschopnost člověka správně myslet je stejně škodlivá, jako samo negativní myšlení. Přestaňme tedy obviňovat ostatní lidi ze svých nezdarů a příčinu všeho hledejme v nás samých.


Uvědomme si, že nešťastní lidé dělají nešťastné věci. Proto bychom měli procházet životem tak, že budeme vědět, co nám škodí a co nám prospívá. To prospěšné se naučíme využít a s tím, co škodí se musíme umět vypořádat. A jestliže ˝člověk je odsouzen ke svobodě˝, jak říkají někteří filosofové, pak bychom tu naši svobodu měli využít i v tom, abychom překonávali překážky, abychom dokázali odvrátit nebezpečí a připravit si půdu pro úspěch a štěstí. A jestliže víme, že pouze činnost zaměřená k dobru jiných lidí, našich blízkých i vzdálenějších souputníků, založená na znalosti přírodních i společenských zákonů, může spolupůsobit k tomu, že člověk cítí svou lidskou důstojnost, pak se můžeme – zdůrazňuji, že jen do jisté míry – stát pány svého osudu. A můžeme si tak plnit i své sny a přání.

Jestliže tedy na budoucí události pohlížíme s pozitivním myšlením a přáním, aby dopadly co nejlépe, pak si můžeme toto přání také zformulovat například do následující pětice sci-modliteb:
* Můj život je určován zásadami správného jednání a vesmírné moudrosti. Vím, cítím a věřím, že moc která je mimo mé vědomí a která mi vtiskla má přání, je připravena uskutečnit je mým prostřednictvím.

* V mém duchu převládá radost a svou dobrou vůli a dobrou náladu projevuji vůči všem lidem, s nimiž budu dnes jednat. Věřím, že mé podvědomí uskuteční věrně mé vědomé myšlenky a přání.

* Pevně věřím, že vesmírná vůle, která řídí můj život, všechno dnes obrací v mé dobro. Dnes začíná nový a nádherný den, šťastnější než kterýkoli den předtím.

* Dnes se rozhoduji pro štěstí, úspěch a správné jednání. Všechno, s čím dnes začnu, s úspěchem dokončím.

* V myšlenkách jsem tvůrcem svého vlastního světa. Jsem silný, úspěšný, plný lásky, harmonie a štěstí. Moje podvědomí ví, co je pro mne nejlepší a vnukne mi vždy správné rozhodnutí.

Věřím, že si čtenářky a čtenáři vyberou z těchto sci-modliteb tu, která nejlépe odpovídá jejich naturelu a přeji jim hodně úspěchů při tvorbě a ovlivňování svého osudu.

Dnes bych rád ještě alespoň začal povídání o biorytmech a kondiciogramu. Položím Vám otázky, které jsem si dříve také občas sám sobě kladl: ˝Proč se někdy cítíme odpoledne nebo k večeru unaveni? Proč se nám chce spát a nepomáhá ani káva?˝ Viníkem tohoto stavu jsou biorytmy. Bylo totiž zjištěno, že každý máme v sobě jakési biologické hodiny. Tyto hodiny se ˝natahují˝ denním otáčením naší Země a jejich projevem je i střídání aktivity nebo spánku.

Vědci vyzkoumali, že biorytmy souvisí i s onemocněním. A tak nás viry některých hodinách neohrožují, v jiných zase je proti nim naše imunita slabší.V jiném čase nám hrozí více úrazů a autonehod a v jiném jsme v bezpečí. Jsou hodiny, kdy se rodí více dětí atd. Prostě, v průběhu dne máme pět období vyšší aktivity a stejný počet časových úseků, kdy nám ubývají síly. Trochu více napíši o biorytmech příště. Pro ty, kdo se chtějí s tímto fenoménem ještě podrobněji seznámit – včetně popisu a charakteristik jednotlivých částí našeho dne – uvádím, že začátek kapitoly o biorytmech najdou na str. 50 v mé knize JAK VYUŽÍVAT MOC PODVĚDOMÍ.

Autor: PhDr. Zdeněk Chmel, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: