Dnes je 21.09.2024, Svátek má Matouš, zítra Darina

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Obamamánie

Publikováno: 24.01.09
Počet zobrazení: 1735


      Autorka článku: ELENA
Amerika – a s ní celý svět – má nového prezidenta. Barack Obama. Naděje, do něj vkládané jsou obrovské. Může je splnit?


Ne, nepřejme si být v jeho kůži. Splnit tak úžasné naděje je především obrovská zodpovědnost. A nést takovou na svých bedrech je velice těžké. Rozhodně nechci být špatným prorokem, ale říká se“ Čím výše vystoupíme, tím hlouběji padáme.“ Také by to mohlo dopadnout tak, že naděje celého světa nesplní – a lidé, kteří ho teď vynášejí do nebes ho budou zatracovat do horoucích pekel. A nakonec to svedou na to, co je nejvíc viditelné – že je tmavé pleti.

Zatím ale pracuje, začal věznicí Guantánamo, byl to jeho první dopis v úřadu. Zavřít tuto věznici by vlastně bylo docela jednoduché – kdyby tam nebyli vězni.

Nepřipomíná Vám to trochu amnestii našeho bývalého prezidenta Václava Havla? I on začal „vězni“. Výsledek se moc nepovedl, že? Stoupla kriminalita a vězni se docela rychle do věznic vrátili. Třeba ne, třeba to vyjde a Obama spasí svět – aspoň v mezích svých možností a nadějí celého světa. Držme mu palce – a pomáhej mu Bůh. Koneckonců má „k ruce“ ženu – ministryni zahraničí Hillary Clintonovou.

Zdroj: ELENA, Foto: internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

13.04.2009 11:42  Hog Garr

Žádný "Barack Obama" nemůže splnit naděje a touhy dnešní populace naší planety. A tyto naděje nejsou vskutku ani do něj vkládány, i když to tak vypadá. Obama je pro Američany a potažmo pro všechny obyvatele Země pouze pojem. Pojem snu o novém paradigma, o novém myšlenkovém modelu příštího lidského společenství. Z tohoto snu již pozvolna ale jistě procitáme a zjevuje se nám na obzoru jako skutečnost. Tak jako zákonitě přecházela v řádu tisíců let období archaické v matriarchát a matriarchární v dnešní patriarchát, který přetrvává již dobrých čtyři tisíce let, tak se zvrhne i toto degenerované období směrem do dalšího, progresivního paradigma, myšlenkového modelu lásky, pravdy a radosti. My se toho nedožijeme; bude to ještě nějakou tu stovku let trvat. Ale i tak z toho můžeme mít prospěch, když budeme hledat a nastoupíme cestu k tomuto cíli. Barack Obama naznačil několik "cestiček", které vedou k této velké cestě. A my od něho očekáváme, že se mu podaří některé z nich i s naší podporou proklestit. Už i za to dík.

Zanechte komentář: