Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jak využívat moc našeho podvědomí – 51

Publikováno: 20.02.09
Počet zobrazení: 1281


      Autor článku: PhDr. Zdeněk Chmel
Minule jsem konstatoval, že stejně jako horoskop i kondiciogram může – spolu s pozitivním myšlením – zkvalitnit náš život a citoval jsem dr. Murphyho (dnes tuto citaci zkrátím): ˝Jakmile obrátíte pohled svého ducha dovnitř a spatříte tam nevyčerpatelnou pokladnici. Vaše duše ukrývá zlatou žílu, jejíž objevení vám nabídne vše, co očekáváte od štěstím prozářeného života.˝
Dodal jsem k tomu, že ten pocit nesmírného bohatství v pokladnici našeho nitra můžeme chápat jako duchovní bohatství, jako bohatství životních prožitků, ale i jako movitý i nemovitý majetek. Protože dr.Murphy se ani k penězům nestaví negativně. V této souvislosti jsem zdůraznil druhou větu zmíněného citátu – tu objevenou ˝zlatou žílu˝, která nám nabídne štěstím prozářený život.


Pokud jde o kondiciogram, tak s ním mám i vlastní zkušenosti. První vychází z toho, že jsem před více než pětatřiceti lety dostal darem kondiciogram, který mi zhotovila ˝na míru˝ jedna počítačová firma – a to na deset let. Tedy do roku 1984. Deset let jsem si tedy dával pozor na kritické a polokritické dny. A zvykl jsem si na to tak, že když jsem ke konci uvedeného roku nemohl sehnat nikoho, kdo by mi vypočítal kondiciogram pro další roky, vypočítal jsem si jej sám a od té doby si jej vypočítávám každoročně. Je to pracné, když nemám k dispozici původní počítačový program, zabere mi to několik hodin času, ale ty se vyplatí.

Několik přátel mne žádalo, abych jim také vypracoval kondiciogram. Musel jsem je zklamat. Proč? Já už jsem měl pro svůj kondiciogram základ výpočtů do roku 1984 a na ně pak ročně jen navazoval. To znamená, že jsem si jen vypočítal cykly u 12 měsíců. U kohokoliv jiného bych musel takto pracně vypočítat nejméně čtyři až šest set měsíců. To podle stáří dotyčného. A tak jsem vyzval zkušené programátory výpočetních středisek, aby se pokusili vypracovat nový program. (Zatím se o to pokusili dva, ale vzdali to. Přitom by tato služba mohla být skutečným obchodním trhákem. Druhou zkušeností je praktický příklad z mé poradny.

To se mi – na základě mých článků v Meduňce – ozval sedmatřicetiletý pan Antonín, kterého nejvíce trápilo, že – jak říkal – nemá smysl života. Sám mi o sobě pověděl, že ˝nepatří k těm lidem, kteří se bezcílně flákají po ulicích, popíjejí víno z papírových krabic v parku a takhle živoří až do smrti.˝ Z dalšího našeho rozhovoru vyplynulo, že nekouří, nepije, neflámuje. Také mi pověděl, že pochopil: ˝Nejsem na světě náhodou, ale proto, abych tu za sebou něco nechal a něco dobrého udělal.˝ Jenže se mu jeho veskrze pozitivní plány nedařilo uskutečňovat.

A tak se začal cítit nějak zbytečný, nešťastný a méněcenný. Pan Antonín také žil sám, pociťoval strach ze samoty a přitom toužil po manželce a dětech. Zase použiji jeho slova: ˝Chtěl bych mít rodinu, děti, které bych pohladil, pochoval, svezl na kolotoči, koupil jim zmrzlinu˝ Pan Antonín je věřící a proto si dal seznamovací inzerát do katolických novin, ale žádná z těch žen, které se mu přihlásily, na něj neudělala patřičný dojem.

Myslím, že tato charakteristika postačuje k tomu, abyste si udělali obrázek, že opravdu jde o slušného člověka, který by dokázal učinit šťastnou leckterou osamělou ženu. Zeptal jsem se ho v čem tedy vidí, kromě rodiny, smysl života. Odpověděl, že by chtěl podnikat. A když jsem se zajímal, co mu v tom brání, řekl, že si málo věří. V dalším rozhovoru jsme zjistili, že právě z toho plynou i ty problémy a neúspěchy při navazování kontaktu s nějakou partnerkou. Pak se mi také svěřil, že má v sobě nějaký boží hlas nebo intuici, které jej varují před špatnými radami nebo činy. Dlouho a několikrát jsme spolu mluvili a během těchto našich debat postupně vycházely najevo i další jeho problémy. Ale o tom nechci mluvit.

Připravil jsem pro něj i sci-modlitbu, kterou teď ocituji, protože může pomoci také někomu jinému: ˝Nekonečná moudrost mého podvědomí ví, co má duše potřebuje, abych dosáhl vnitřní i vnější vyrovnanosti, zbavil se pocitu zbytečnosti a sebepodceňování a našel smysl svého života. Věřím, že mi nekonečná síla podvědomí pomůže najít dobrou ženu a já vytvořím vytouženou rodinu a vyřeším tak svůj problém samoty…˝ Ta modlitba měla ještě dva řádky, ale ty neuvádím, protože se týkaly jen samotného pana Antonína.
Proč o tomto pánovi píši v souvislosti s kondiciogramem? O tom příště.

Autor: PhDr. Zdeněk Chmel, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: