Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Jarní Flora Olomouc 2009

Publikováno: 4.04.09
Počet zobrazení: 1984


      Autor: Flora Olomouc
Barvy a vůně květinového šapitó
Výstaviště Flora Olomouc bude ve dnech 23. – 26. dubna 2009 patřit jarní etapě zahradnické výstavy FLORA OLOMOUC – největší a nejstarší květinové akce v České republice, tradičně doprovázené jarními zahradnickými trhy.


S nabídkou květin, okrasných rostlin, dřevin a zahradnických potřeb se představí nejen domácí firmy a pěstitelé, ale i hosté ze zahraničí – Rakouska, Thajska, Švýcarska, Slovenska a Polska. Hlavní expozice v největším výstavním pavilonu A se promění na ˝KVĚTINOVÉ ŠAPITÓ˝ – neobvyklou květinovou manéž s klauny, cirkusovými koňmi, balerínami, provazovými žebříky či ˝ohnivým˝ kruhem. Pestrou nabídku obohatí velká expozice Svazu květinářů a floristů ČR, Zahradnictví města Vídně, speciální přehlídka orchidejí Thajského království, expozice švýcarského Lucernu – partnerského města Olomouce a mnohé další květiny a okrasné dřeviny českých i zahraničních firem.

Na galerii pavilonu A se představí účastníci soutěže v aranžování květin, letos na inspirativní téma ˝Den matek˝ s vypichovanými květinovými srdci, vázanými kyticemi pro maminku a hrnkovými květinami v dárkové úpravě. Návštěvníky jistě potěší i speciální přehlídka ˝Rostliny pro zimní zahrady˝, která představí vhodný sortiment -citrusy, pokojové a subtropické rostliny a nabídne i poradenskou službu, a také expozice˝Japonské zahrady˝ spojená s výstavou zajímavých fotografií zahradní architektury ˝Země vycházejícího slunce˝.

Pavilon E bude tradičně zcela vyhrazen rozsáhlé expozici Českého zahrádkářského svazu se sbírkami kaktusů
a sukulentů, bonsají, skalniček, jarních cibulovin, balkónových rostlin, květinovými aranžmá a speciální přehlídkou širokého sortimentu macešek.

V exteriérech výstaviště v ˝Holandské zahradě˝ pod lávkou u pavilonu A vykvetou opět tisíce tulipánů pestrých barev a tvarů, ve Smetanových sadech návštěvníky potěší také jezírko s fontánou a příjemným posezením mezi výsadbami trvalek a okrasných travin.

Výstavu doprovodí JARNÍ ZAHRADNICKÉ TRHY a veletrh zahradní mechanizace HORTIFARM s nabídkou květin, zeleniny, semen, okrasných rostlin a školkařských výpěstků, potřeb a pomůcek pro zahradníky a zahrřádkáře a malou zemědělskou technikou. Nebude chybět doprovodný program s dobrou dechovou muzikou a Country Folk Flora festivalem.

Součástí výstavy jsou také volné prohlídky čtyř sbírkových skleníků v areálu výstaviště, botanické zahrady Univerzity Palackého s novou naučnou stezkou ˝Za dřevinami tří kontinentů˝ a bezplatný vstup do botanické zahrady Výstaviště Flora v Bezručových sadech s expozicí nízkých barevných dřevin na koruně historického tereziánského opevnění města.
Pro návštěvnickou veřejnost bude areál výstaviště otevřen denně od 9 do 18 hodin.

Vstupné pro plnoplátce – 100 Kč, důchodci, studenti – 80 Kč, děti (6 – 15 let) – 40 Kč, rodinné vstupné – 210Kč, zdarma – děti do 10 let v doprovodu rodičů, na průkaz ZTP a ZPTP-P.
Pro zájemce o hromadné vstupenky (od 20 ks) platí procentní sleva na všechny druhy vstupenek, objednají-li si je nejpozději do 10. dubna!

Zdroj: Flora Olomouc – pí Studená

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: