Dnes je 08.09.2024, Svátek má Mariana, zítra Daniela

Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Naučné stezky v České republice 24 – Orlické hory E

Publikováno: 19.06.09
Počet zobrazení: 1420


      Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
Naučná stezka údolém Skuhrovského potoka
Stezka začíná na okraji obce Rybník u fotbalového hřiště, kde lze nechat auto a také se občerstvit. Pokud pojedete vlakem, můžete vystoupit v České Třebové a odtud autobusem nebo také na přímo na zastávce v Rybníku. Stezka je součástí cyklotrasy 4050 a navazuje na cyklotrasu 4045, vedoucí do Skuhrova, což je součást České Třebové.
Stezka má tři různé varianty.


Varianta č. 1 (3 km)
je značena místním značením zeleně. Od zastávky č. 7 odbočuje z hlavní trasy vzhůru lesní pěšinou až na okraj pole. Zde je prostor pro aktivitu Tváře stromů a hmatové vnímání. Poté trasa pokračuje pěšinkou podél pole asi 0,5 km a sestupuje hájem k zadnímu traktu restaurace Nad Hrází. Odtud je možno se vrátit zpět k začátku stezky (1 km).

Varianta č. 2 (5 km)
je značena červeně místním značením a odbočuje z hlavní trasy na točně za zastávkou č. 9 po panelové komunikaci nahoru až k autobusové zastávce U křížku na Studené Hůře 1,5 km od České Třebové. Většina trasy prochází smrkovým lesem, v němž lze dobře sledovat pěstební zásahy. V závěru trasy je krásný výhled na celé údolí řeky Třebovky a Kozlovský hřbet.

Varianta č. 3 (8 km)
prochází celým údolím po žluté turistické značce míjí vrchol Palice (613 m n.m.) a končí v obci Skuhrov 200 m od autobusové zastávky na silnici č. 315 na lince Česká Třebová – Lanškroun, Ústí nad Orlicí – Lanškroun
Ubytování pro jednodenní výlet není potřeba :) . Najíst se můžete buď cestou v hospůdce na Srnově a nebo na začátku / konci trasy u fotbalového hřiště v Rybníku.

Stezka vede krásnou přírodou podél Skuhrovského potoka. Je zde také malá vodní nádrž, která může v létě posloužit k osvěžení.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: