Poslední diskuse
Zdraví
Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...Práce
Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...Co se kde děje
Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...Zdravé stravování 12
1. Lístky koriandru, lístky máty, chilli papričky, zázvor, česnek, citrónovou šťávu, cukr, vodu Chutney z máty a rajčat Rajčatové chutney silně ochucené mátou, zázvorem a chilli. Toto chutney by mělo být uchováno v ledničce po dobu nejméně 46 týdnů. 1 porce 125 g 1. Do velikého hrnce dejte rajčata, mátu, cukr, skořicovou kůru a ocet a na mírném ohni povařte asi 45 minut, nebo dokud směs nezhoustne, každých 5 minut promíchejte. Vyndejte skořicovou kůru a bobkový list. Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet
Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
Chutney z koriandru a máty
Pyré z čerstvého koriandru a máty, ochucené chilli, zázvorem, česnekem a citrónem.
Dávka na 250 g sklenici
lístky ze 3 svazečků čerstvého koriandru
lístky z 1 svazečku čerstvé máty
6ů8 čerstvých zelených chilli papriček
6 najemno nakrájených stroužků česneku
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce práškového cukru
60 ml vody
sůl
a podle chuti sůl dejte do šlehače nebo mixeru a zpracujte na jemnou pastu.
2. Chutney přendejte do sterilizované sklenice, nasaďte víčko a dejte do ledničky, dokud směs nezchládne.
4 veliké nakrájené rajčata
90 g hnědého cukru
1 kousek skořicové kůry
2 bobkové listy
1 lžička směsi koření
2 lžičky jemně nakrájeného čerstvého zázvoru
2 čerstvě nakrájené chilli papričky, červené nebo zelené
60 ml vinného octa
2. Naběračkou přendejte chutney do teplé sterilizované sklenice, přikryjte a po vychladnutí sklenice označte.