Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Zdravé stravování 12

Publikováno: 1.06.09
Počet zobrazení: 1374


      Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
Chutney z koriandru a máty
Pyré z čerstvého koriandru a máty, ochucené chilli, zázvorem, česnekem a citrónem.


Dávka na 250 g sklenici
lístky ze 3 svazečků čerstvého koriandru
lístky z 1 svazečku čerstvé máty
6ů8 čerstvých zelených chilli papriček
6 najemno nakrájených stroužků česneku
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce práškového cukru
60 ml vody
sůl

1. Lístky koriandru, lístky máty, chilli papričky, zázvor, česnek, citrónovou šťávu, cukr, vodu
a podle chuti sůl dejte do šlehače nebo mixeru a zpracujte na jemnou pastu.
2. Chutney přendejte do sterilizované sklenice, nasaďte víčko a dejte do ledničky, dokud směs nezchládne.

Chutney z máty a rajčat

Rajčatové chutney silně ochucené mátou, zázvorem a chilli. Toto chutney by mělo být uchováno v ledničce po dobu nejméně 46 týdnů.

1 porce 125 g
4 veliké nakrájené rajčata
90 g hnědého cukru
1 kousek skořicové kůry
2 bobkové listy
1 lžička směsi koření
2 lžičky jemně nakrájeného čerstvého zázvoru
2 čerstvě nakrájené chilli papričky, červené nebo zelené
60 ml vinného octa

1. Do velikého hrnce dejte rajčata, mátu, cukr, skořicovou kůru a ocet a na mírném ohni povařte asi 45 minut, nebo dokud směs nezhoustne, každých 5 minut promíchejte. Vyndejte skořicovou kůru a bobkový list.
2. Naběračkou přendejte chutney do teplé sterilizované sklenice, přikryjte a po vychladnutí sklenice označte.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 1 komentář (0 komentářů čeká na schválení)

04.06.2009 19:41  em.černý

ochutnej

Zanechte komentář: