Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Domácí kuchyně 1

Publikováno: 22.06.09
Počet zobrazení: 1462


      Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
Domácí kuchyně
Náš seriál o zdravé výživě skončil, a já vám nyní nabízím jinou inspiraci. Je to domácí kuchyně. Jak sami poznáte při studiu receptů, jde o kuchyň vydatnou a celkem jednoduchou. A neřekla bych, že je nějak nezdravá. My, zkušené hospodyňky, víme, že některé ingredience můžeme nahradit, a nebo si pustit fantazii na procházku a recept si vzít jako základ k vytvoření zajímavého pokrmu.


Masové polévky
Gulášová polévka
Na sádle a krájené cibuli podusíme malé kousky pokrájeného hovězího masa, a po chvíli k němu přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a necháme je spolu dusit. Pak přidáme trochu tlučeného kmínu, trochu papriky a soli. V jiném hrnci zasmažíme čistou hovězí polévku světlou máslovou jíškou a dáme do ní vařit na kostky nakríjěné syrové brambory. A když jsou už napolo uvařené, dáme k nim dušený guláš a na nudle nakrájenou a na másle udušenou kapustu, trochu pepře, majoránky a necháme povařit.

Polévka s ragout
Na másle si uděláme světlou zásmažku, dáme do ní zelenou petržel, pokrájené žampiony, zalijeme pak hovězí polévkou a necháme povařit. Do polévky rozkrájíme na kostky vařený telecí brzlík a zavařujeme morkové knedlíčky.

Polévka s kuřecí kašoviny
Pro 6 osob den do hovězí polévky očistěné a vykuchané kuře. Až je měkké, oberte z něho maso a rozemelte jej. K tomu také přidejte rozemletá menší dušená husí játra.
Připravte si bledou máslovou zásmažku a zalijte 1 ½ až dvěma litry hovězí polévky, dejte do ní rozemleté kuřecí maso a játra, podle potřeby osolte a pomalu míchejte a vařte.Než polévku podáte, rozkvedlejte do ní ½ l sladké smetany, 3- 4 žloutky, a tyto za stálého míchání přilévejte do polévky. Polévka nesmí být ani příliš hustá, ani příliš řídká.

Nepravá želví polévka
Dobře očištěnou telecí hlavu dáme vařit do studené vody. Tmavou máslovou zásmažku zalijeme hovězí polévkou a bílým vínem, necháme dál vařit. Všechno maso z ovařené hlavy obereme, pokrájíme na kostky a dáme do připravené polévky. Mimo to uvaříme tolik vajec, kolik je stolovníků: žloutky rozsekáme a přidáme k polévce, popřípadě můžeme dát do polévky celé. A pak už podáváme na stůl.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: