Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Domácí kuchyně 2

Publikováno: 29.06.09
Počet zobrazení: 1071


      Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
Zeleninové polévky
Celerová polévka
Uvařte dva celery v polévce do měkka a pak je rozemelte. Bledou máslovou zásmažku zalijte hovězí polévkou, přidejte do ní rozemletý celer a nechte spolu dobře povařit. V polévkové míse rozkvedlejte 1 žloutek se 3 lžícemi sladké smetany, vlijte na to polévku, co níž pak dáme bu´d krájenou osmaženou žemli nebo smažený hrášek.


Polévka z mrkve
Pro 6 osob očistěte 8 tmavožlutých mrkví, pokrájete na kolečka, přidejte 9 dkg másla, 25 – 30 dkg syrové šunky, trochu cukru, může být i bez cukru, soli, polévky a nechejte všechno do měkka dusit. Poté odstraňte šunku, mrkev rozmisxujte a nechteje ji ještě ½ hodiny vařit, přitom sbírejte masnotu. Polévku podávejte s nočky a nebo na másle osmaženou žemli.

Žampionová polévka
Uduste na čerstvém másle a jemně prosekané zelené petrželi několik očistěných a na plátky nakrájených žampionů, potom na tenká kolečka pokrájený kořen petržele, mrkve a kousek celeru. Nepříliš měkkou zeleninu zapražte moukou a nechejte ještě chvíli dusit. Potom zalijte vše hovězím vývarem a dejte povařit. Přidejte buď noky a nebo smažený hrášek či smaženou žemli.

Chřestová polévka
Očistěné a na kostky pokrájené hlavičky chřestu opereme v čisté vodě a dáme vařit do slané vody. Když se v ní chvíli vařily, vodu scedíme a nalijeme na chřest hovězí bujon. Mezitím si připravíme světlou jíšku, přimícháme do ní na drobno nasekané zelené petržele, zalijeme hovězím bujonem a necháme vařit. Do polévky pak vložíme chřest a doplníme smaženými žemličkami na nudličky nakrájenými a nebo knedlíčky.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: