Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Domácí kuchyně 3

Publikováno: 6.07.09
Počet zobrazení: 1059


      Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
Polévky luštěninové a jiné
Čočková polévka
Přebranou a v čisté vodě omytou čočku vařme ve vodě. Připravíme světlou máslovou jíšku, přidáme cibuli jemně nasekanou a necháme ji na másle zrůžovět. Poté přidáme trochu rozetřeného česneku, zalijeme vodou a necháme povařit. Polévku pak scedíme do vody k čočce, přidáme majoránku a sůl. Do polévky se zavaří buď nočky anebo kroupy.


Polévka kroupová
Do hrnce dáme trochu vody. Pak přebereme malé kroupy a ve vodě je opláchneme a dáme vařit. Až jsou uvařené, uděláme hodně růžovou máslovou zásmažku. Do ní usekáme cibuli. Když cibule sežloutne, zalijeme ji vodou a necháme povařit. Přecedíme ji do hrnce, kde se vaří kroupy a a necháme povařit. Polévku osolíme a přidíme do ní trochu zelené nasekané petržele.

Zelená hrachová polévka
Pro 6 – 8 osob dejte do 2 ½ litru vody vařit 1 l zeleného krášku, přidáme též kousek mrkve, petržele a soli. Až je hrách měkký, zasmažíme polévku máslovou jíškou. Zeleninu vyndáme a povařenou polévku přelisujeme. Pokud je málo zelená, přidáme trochu vařeného, přelisovaného špenátu. Do polévky vložíme na kousky rozebraný květák, vařené hlavičky chřestu a smažený hrášek. Můžeme do ní také rozkvedlat žloutek.,

Polévka mléčná
Do 2 l vařícího mléka zavaříme bud´ polévkové nudle nebo kapání i z rýží, osolíme a podáváme na stůl.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: