Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Domácí kuchyně 4

Publikováno: 13.07.09
Počet zobrazení: 1249


      Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
Závařky do polévky
Bešamelové knedlíčky
Do kastrolu dáme 5 dkg másla, 5 dkg mouky a uděláme bledou zásažku. Tu zalijeme Âź litrem horého mléka a za stálého míchání necháme dobře vysmahnout v tuhou kaši.pak odstavíme a dáme vychladnout. Podé přidáme 2 žloutky a trochu soli. Ze studeného těsta děláme malé knedlíčky, obalíme je ve strohané žemli, smažíme v horkém omastku a dáme pak do polévky.


Máslové nočky
Dobře utřeme 7 dkg másla a při míchání přidáme k němu 2 celá vajíčka, ale vždy jedno po druhém. Až je vše dobře umíchané, osolíme a vsypeme tam tolik mouky, aby bylo těsto vláčné. S moukou zároveň přidáme 3 lžíce studené vody. Lžící zavařujeme malé nočky do hovězí polévky s necháme 8 minut vařit. Tyto nočky jsou velmi kypré.

Krupičné nočky
7 dkg přepuštěného másla utřeme, až se zpění, Pak k němu přidáme 3 vajíčka, trochu zelené sekané petrželky a mícháme znovu. Pak vsypeme krupici, osolíme a přidáme 2 – 3 lžíce mléka. Vše promícháme a těsto necháme hodinu odpočinout. Pak vykrahujeme lžící podlouhlé nočky. Klademe je dovařící polévky a necháme je 8 minut vařit.

Smetanové noky
Celá dvě vejce, 2 lžíce kyselé smetany, 2 lžíce mleté žemle osolíme a dobře omícháme. Z tohoto těsta uděláme lžící noky, na rozpáleném sádle necháme usmažit a dáváme do hnědé polévky.

Šunkový závin do polévky
Ušleháme z 5 bílků hodně tuhý sníh, pak do něho zamícháme zlehka 5 žloutků, 8 dkg mouky a trochu soli.Těsto namažeme na vymaštěný a moukou posypaný plech a dáme jej péci. Upečené těsto posypeme jemně krájenou šunkou a rychle, dokud je teplé, zavineme. Až závin vychladne, krájíme z něho kolečka a uovnáme na mísu. Podáváme k dobré polévce.

Smažený hrášek z páleného těsta
Do ½ l mléka dáme 3 dkg másla, 28 dkg mouky, zrnko soli a necháme za stálého míchání vyvařit v tuhou kaši, až se nechytá kastrolku. Pak odstavíme nádobu. Do zchladlé kaše zamícháme 6 celých vajíček – po jednom. Z těsta dobře umíchaného děláme malé kuličky a vysmažíme do horkého sádla.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: