Poslední diskuse


Zdraví zobrazit diskusi

Podle rady ministra už telefonuje 45 minut z...

Práce zobrazit diskusi

Hledám lidí pro výzkum trhu. Jedná se o...

Co se kde děje zobrazit diskusi

Ahojte,jsem tady nova a vidim posledni...

Domácí kuchyně 6

Publikováno: 7.08.09
Počet zobrazení: 1076


      Autorka článku: JUDr. Irena Novotná
Krůtí ragú s brokolicí
I dnes Vám nabízíme několik receptů, takže pokud máte chuť experimentovat a vyzkoušet něco nového, vzhůru do toho.


Ingredience :

ポ 500 g krůtích prsíček,
ポ cibuli,
ポ stroužek česneku,
ポ 250 g brokolice,

ポ 3 rajčata,

ポ 2 lžíce oleje,
ポ pepř,
ポ sůl,
ポ lžíci másla,

ポ 200 ml bílého vína,

ポ 300 ml smetany,
ポ 40 ml balzámového octa,

ポ bazalku,
ポ cukr.

Postup:
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a spolu s cibulí a česnekem nakrájíme na kostičky. Maso nakrájené na nudličky osolíme, opepříme, prudce opečeme na oleji, vyjmeme a udržujeme v teple. Máslo rozehřejeme, zesklovatíme na něm cibuli a česnek, zalijeme vínem, smetanou a octem, uvedeme do varu, vmícháme růžičky brokolice a několik minut povaříme. Přidáme bazalku, rajčata a maso, osladíme, osolíme a opepříme.

ZELENINOVÁ POLÉVKA
Ingredience:
ポ 3 brambory,

ポ mrkev,
ポ celer,
ポ kořenová petržel,

ポ kousek kapusty,
ポ sůl,
ポ kmín,
ポ majoránka,

ポ máslo,
ポ cibule,
ポ 1 vejce,
ポ zelená petrželka.

Postup:
Oškrábané a na kostičky nakrájené brambory, nastrouhanou kořenovou zeleninu a na nudličky nakrájenou kapustu zalijeme vodou.
Osolíme, okmínujeme, přidáme majoránku a vše vaříme doměkka. Zvlášť osmažíme na másle nakrájenou cibuli, kterou přidáme před
koncem do polévky. Potom do polévky za stálého míchání nalijeme rozšlehané vejce a chvíli povaříme. Hotovou polévku
sypeme sekanou zelenou petrželkou.

Autor: JUDr. Irena Novotná, Foto: Internet

Vaše komentáře

Celkem 0 komentářů (0 komentářů čeká na schválení)

Zanechte komentář: